Norrman frälste Hannover

Stuttgart var det bästa laget från start och satte tidigt press på tabelltian Hannover. Vänsteryttern Raphael Holzhauser var en av flera pigga hemmaspelare som lyfte Stuttgarts offensiv. I den 21:e minuten kom matchens första mål genom Christian Gentner efter pass av just Holzhauser. Hannover var inte sämre än Stuttgart och försökte framåt genom senegalesen Mame Diouf som prickade stolpen.

Dioufs avbrott var ett kort sådant och bara någon minut efter stolpträffen tog Stuttgart på nytt upp pressen. I den 37:e minuten tilldömdes Stuttgart straff, vilket gjorde att lagets skyttekung Vedad Ibisevic klev fram och gav hemmalaget en 2-0-ledning. Den första halvleken slutade allt jämnt 2-0.

Hannover lär ha fått en uppläxning av tränare Mirko Slomka i halvlekspausen, då de kom ut som ett helt nytt lag. Bortalaget tog över matchen och nu var det Hannover som skapade chanser. I den 57:e minuten kom den förlösande reduseringen från Artur Sobiech, som lade grunden för det kommande målkalaset.

Innan domare Felix Brych hade blåst av matchen hann Hannover göra ytterligare tre mål varav två stycken från elvameterspunkten. Målen kom från Jan Schlaudraff och två från norrmannen Mohammed ”Momo” Abdellaoue.

Stuttgart lyckades inte hämta sig från Hannover och Abdellaoues urladdning och förlorade matchen med 2-4.