Newcastle skickade Cardiff ur Premier League

Inte mycket har sämt på den senaste tiden i Newcastle. Kaos i ledningen, hård kritik mot den franska kärnan i laget och usla resultat på senaste tid. Man var ändå på en behaglig plats i mitten av Premier League när man fick besök av ett Cardiff som var desperata efter tre poäng. Men Newcastle var för starka när man till slut vann med klara 3-0 och skickade därmed ur Cardiff ur fotbollens finrum.

Det började bra för hemmalaget. Moussa Sissoko skickade in ett inlägg som trotjänaren Shola Ameobi, som sällsynt fick en start, kunde nicka in vid bortre stolpen. Man hade två stolpskott innan domaren blåste av för halvtid, men det stod fortfarande 1-0.

Med tre minuter kvar punkterade Loic Remy matchen. Cheick Tiote drev fram och sköt, skottet touchades vidare till Remy som kom helt fri med David Marshall och enkelt satte dit 2-0. Ett par minuter senare kunde även Steven Taylor måla med en nick från nära håll.