Napoli tog sen seger mot Siena

Napoli har haft en riktigt tung vecka bakom sig med dubbla hemmaförluster mot Bologna, uttåg ur Copa Italia och två poängs avdrag efter att spelskandalen gett straff för Napoli. Siena bytte tränare i veckan då Sersi Cosmi fick lämna sin tränarpost och Giuseppe Iachini ersatte honom som Sienatränare. Idag möttes de båda lagen i Siena för sista Serie A-omgången det här året.

Den första halvleken blev ingen minnesvärd historia där det var jämnt spelmässigt och få chanser skapades. Det laget med flest målchanser var Napoli som hade 2 bra målchanser medans Siena knappt hade en. Det var helt enkelt en tråkig halvlek och det var mållöst efter den första halvleken.

I den andra halvleken tog Napoli över mer chansmässigt men i spelet var det fortfarande jämnt mellan båda lagen. I takt med att matchen led mot sitt slut tog Napoli över mer och närmade sig ett lednigsmål. Men det tog tid och så sent som efter 86 minuter kunde Napoli stoltsera sig med en ledning. Det var när Marek Hamsik spelade fram Christian Maggio som det blev 0-1 för Napoli och ett förlösande ledningsmål för Napoli som behöver vända sin dåliga form.

Det skulle bara bli bättre för Napoli som fick med sig en straff i 90:e minuten som Edinson Cavani satte dit och 0-2 var ett faktum för bortalaget som tog hem segern och hänger på i toppen då man tack vare poängavdraget hamnat efter både Lazio, Inter och Fiorentina.