bet365

Moyes avslöjar: ”Ferguson gav mig jobbet”

Under fredagen genomförde Manchester Uniteds nye manager David Moyes, 50, sin första presskonferens som boss på Old Trafford. Då avslöjade skotten hur jobberbjudandet levererades som en blixt från klar himmel av hans företrädare och landsman, 71-årige Sir Alex Ferguson.

– Jag visste ingenting alls om det innan Sir Alex ringde till mig och bad mig komma till hans hus, berättade Moyes enligt Sky Sports. Vi gick in och den första saken han sa var ”jag slutar”. Jag sa ”Jaså, när?” Jag menar, han var aldrig på väg att sluta eller hur? Men han sa ”nästa vecka”.

– Hans nästa ord var ”och du är den nye Manchester United-managern”. Jag fick aldrig chansen att säga ja eller nej, jag fick berättat för mig att jag var näste Manchester United-manager av Sir Alex, för mig var det tillräckligt.

Det har föreslagits att Ferguson kanske håller sig borta från Uniteds första matcher av rädsla för att hans närvaro ska sätta extra press på Moyes. Men den nye bossen vill inte ha det så.

– Jag hoppas Sir Alex Ferguson sitter i VIP-logen. Han har varit så bra. Jag har redan ringt honom två eller tre gånger för att få råd på ett par olika problem. Det är här är en ny era men Sir Alex Ferguson kommer aldrig försvinna, han kommer alltid vara här. Du kan se hans staty, du kan se hans läktare, och han är verkligen någon jag kommer gå till, säger Moyes.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply