Mourinho: ”Jag älskar Lahm, men…”

Philipp Lahm blev, av Bayern München-managern Pep Guardiola, under den gångna säsongen ”omskolad” till innermittfältare och fick flera gånger under säsongen ta plats framför backlinjen istället för, som tidigare, på ytterbacken.

Under Tysklands öppningsmatch i årets VM mot Portugal så valde den tyske förbundskaptenen Joachim Löw att följa Guardiolas fotspår och placera Lahm på innermittfältet. Nu har Chelseas manager Jose Mourinho förklarat sin ”kärlek” till Philipp Lahm, men samtidigt gjort klart för var han spelar som bäst på planen.

– Jag älskar Philipp Lahm som ytterback. Antingen till höger eller vänster, där han har spelat så många gånger. Jag gillar så mycket när han spelar på någon av kanterna för han är så aggressiv när han går framåt i banan och har högkvalitativa passningar och crossbollar. Även som vänsterback när han kommer in och skjuter. Jag gillar honom så, så mycket, sa Mourinho till Yahoo och fortsatte.

– Men Joachim Löw beslutade att spela honom som mittfältare. Han har sina egna idéer och det måste vi acceptera. 

Efter vinsten mot Portugal med 4-0 i första gruppomgången satsar Tyskland på att ta sin andra raka seger när man ställs mot Ghana på lördagskvällen kl. 21.00. 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply