Milan vann knappt mot Siena

Det var ett skadedrabbat Milan som tog emot bottenklubben Siena på söndagseftermiddagen. Bortsett från försäljningen av Alexandre Pato tidigare den här veckan, hade man endast en mittback tillgänglig. Därmed fick Mattia De Sciglio det svåra uppdraget att sadla om och spela på mittförsvaret tillsammans med Acerbi.

Inför matchen fortsatte klubben att visa sitt stora motstånd mot rasismen, där Milan och Kevin-Prince Boateng hyllats världen över för deras agerande. Med matchtröjor med trycket ”A.C. Milan against racism” värmde man upp på San Siros gräs till publikens applåder.

När matchen väl var igång var detStephan El Shaarawy som var mycket nära att komma helt fri med bollen i kontroll när han dribblade sig mellan två försvarare, men målvakten Pegolo var först till boll och räddade snyggt. Ett oinspirerat Milan var senare nära att ändå ta ledningen efter det att Nocerinos kross spelats vidare av El Shaarawy mot Giampaolo Pazzini, som dock inte fick träff på bollen.

Istället var Siena framme och tvingade fram en strålande räddning, när Alessandro Rosinas avslut parerades av Christian Abbiati som fick förtroendet den här dagen. I den andra halvleken skulle dock slutligen ledningsmålet komma för Milan, efter det att Pazzini och El Shaarawy haft en strålande möjlighet var, men missat att utnyttja möjligheterna.

Det var inhopparen Bojan Krkic som frälste San Siro med sin vassa nick i den 67e matchminuten, på ett fint inlägg från högerkanten av den omtalade Kevin-Prince Boateng. Och när Pazzini fixade en mycket tveksamt dömd straff i den 81a matchminuten såg det ut att vara klart på San Siro. Anfallaren tog hand om den själv och skickade in bollen högt upp i nättaket bakom Pegolo, och man var på väg mot tre poäng.

Men Siena reducerade sex minuter senare genom Paolucci och skapade en viss nerv i matchens slut. Men Milan höll undan och tog en mycket viktig 2-1-seger, vilket gör att man tar sig allt närmare lagen ovan, i kampen om Europa-platserna.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply