bet365

Matchguide: Argentina – Belgien

Argentina

Tidigare resultat: 2-1 v Bosnien & Hercegovina, 1-0 v Iran, 3-2 v Nigeria, 1-0 v Schweiz

Trolig startelva: (4-3-3): Romero; Zabaleta, Fernandez, Garay, Campagnaro; Mascherano, Gago, Di Maria; Lavezzi, Messi, Higuain

Avstängningar/skador: Sergio Agüero, skadad och Marcos Rojo, avstängd.

Kommentar: Har inte imponerat stort hittills. Avgjorde mot Schweiz på övertid tack vare ett misstag. Måste höja sina insatser om de ska kunna slå Belgien. Nu blir det bara tuffare och tuffare för Argentina som verkligen måste få spelet att klicka. Det är nu eller aldrig. Den stora frågan blir hur man löser vänsterbacksproblemet. Rojo har skött sig alldeles utmärkt, men nu är han avstängd mot Belgien.

Utropstecken: Lionel Messi – När Argentina inte varit så bra så har han stigit fram. Messi har varit fantastisk hittills i VM och har avgjort flera matcher på egen hand när inte spelet har klickat för Argentina. Hans samspel med framförallt Angel Di Maria har varit exemplariskt och om de två kan fortsätta som de spelade mot Schweiz så blir det ett farligt hot i sydamerikanernas anfallsspel.

Frågetecken: Försvarsspelet – Den stora frågan blir som jag skrev tidigare, hur man ska lösa problemet med att Rojo är avstängd. De har inte många ytterbackar i truppen så jag tror att de kommer sätta in en mittback som vänsterspringare. Ett annat frågetecken i defensiven är han som är bakom backlinjen. Sergio Romero i målet är inte alls stabil. Han var under säsongen utlånad till Monaco, där han knappt fick spela någonting. Tidigare i turneringen har backlinjen hjälpt honom ganska bra så att han inte har behövt ingripa så mycket, men klarar de av att göra det även utan Rojo?

Håll ett öga på: Angel Di Maria – Hans samarbete med Messi har varit fruktansvärt bra och om de två kan fortsätta på samma sätt så blir det farliga framåt. När Messi inte fick många ytor mot Schweiz så tog Di Maria hans roll. Real Madrid-spelaren skapade ofta många chanser på egen hand, tyvärr var han inte så klinisk. Det var också Di Maria som avgjorde åttondelsfinalen med matchens enda mål i minut 118.

Belgien

Tidigare resultat: 2-1 v Algeriet, 1-0 v Ryssland, 1-0 v Sydkorea, 2-1 v USA

Trolig startelva: (4-2-3-1): Courtois; Alderweireld, Kompany, van Buyten, Vertonghen; Fellaini, Witsel; De Bruyne, Mertens, Hazard; Lukaku

Avstängningar/skador: Thomas Vermaelen, skadad.

Kommentar: Efter tre ganska bleka insatser i gruppspelet har Belgien verkligen spelat upp sig. En riktigt bra insats mot USA gav dem en plats i kvartfinalerna. Ett antal spelare har dessutom spelat upp sig, till exempel Romelu Lukaku. Han hade inte haft ett enda skott på mål under gruppspelet, men mot amerikanerna hoppade han in och avgjorde matchen.

Utropstecken: Mittfältet – Belgien har ett fantastiskt lag på pappret, men hittills är det mittfältet som har utmärkt sig mest. Fellaini och Witsel har jobbat stenhårt över hela planen, så de har gjort att backlinjen inte behöver ingripa så ofta. Att de två fungerar lika bra mot Argentina som de gjort hittills kommer vara en nyckel om Belgien ska ta sig till semifinal.

Frågetecken: Effektiviteten – Om Belgien ska vinna mot Argentina så måste de bli mycket effektivare. Mot USA hade de väldigt svårt att få in bollen. Visserligen räddade Tim Howard amerikanerna flertalet gånger, men många avslut var inte speciellt svåra att rädda. Effektiviteten är något som Belgien måste öva på eftersom Argentina förmodligen inte kommer bjuda på mycket. Bättre avslut så har Belgien stor chans att gå vidare.

Håll ett öga på: Romelu Lukaku – Lukaku var en av de sämsta anfallarna i VM efter gruppspelet. 21-åringen hade inte åstadkommit någonting, han hade inte ett enda skott på mål. I åttondelsfinalen fick han börja på bänken, men det var hans inhopp som avgjorde matchen. Om han spelar på samma höga nivå som mot USA så lär han bli farlig.

Tips: 3-2 till Belgien.

Kommentar: Lagdelarna som sticker ut är offensiven hos båda nationerna. Jag tror på en fartfylld kamp men många målchanser. Det står 2-2 väldigt länge, men i slutändan tror jag ändå att Romeros dåliga form straffar sig för Argentina. Belgiens spel från matchen mot USA tror jag håller i sig och jag tror och hoppas på att effektiviteten är mycket bättre nu. Målskyttet lossnar för dem och de vinner med 3-2.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365