Man United gick vinnande ur rivalmötet

bet365

Veckans sista dag bjuder den här gången på två riktiga stormöten i den engelska högstaligan. Först ut var matchen mellan två formstarka lag i den överlägsna ligaledaren, Manchester United, och sjundeplacerade Liverpool, som jagade sin tredje raka trepoängare.

Matchen inleddes med ett förväntat disciplinerat spel från båda lagen, och de farliga målchanserna uteblev till en början. Men efter knappt tjugo minuter spel skulle nollan spräckas på Old Trafford, i hemmalagets favör.
Det kom efter ett snyggt anfall, som avrundades med ett precist inspel från vänsterback, Patrice Evra, till lagets holländska målspruta. Robin van Persie gjorde sig skäl för de mångbelopp som Sir Alex betalade Arsenal för hans tjänster i somras, och lyckades med ett distinkt avslut överlista Pepe Reina i bortamålet.

Anfallarens ledningsmål skulle förbli matchens enda hela den första halvleken ut. Och kort efter att domaren Howard Webb blåste igång den andra akten, skulle det rassla i nätet igen – och återigen bakom Reina mellan Liverpools stolpar.
Blott sju minuter hade passerat när den inte lika vana målskytten, serben Nemanja Vidic, hittade rätt, efter att Patrice Evra ännu en gång stått för framspelningen.

Men Manchester Uniteds 2-0-ledning skulle visa sig bli kortvarig. Endast fyra minuter efter det andra målet, lyckades gästerna få in ett viktigt reduceringsmål, genom ett av lagets nyförvärv sedan tidigare i januari. Hämtad från Chelsea, men nu iklädd Liverpool-stället, var Daniel Sturridge när han med ett välplacerat skott utifrån tog tillbaka sitt lag in i matchen igen.

Trots att det nu bara var ett mål som skiljde lagen emellan igen, så skulle inte bortalaget komma närmare. United spelade, på ett effektivt sätt, ut den resterande delen av matchen och när Webb blåste sin sista signal stod de som vinnare på Old Trafford, och på god väg att dra ifrån ordentligt i ligatoppen.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply