Malmö förlorar pengar på Ranegies bänknötande

bet365

Sommaren 2012 såldes Mathias Ranegie till italienska Udinese från Malmö där det skrevs en klausul klubbarna emellan som är till viss del prestationsbaserad.

– Det stämmer. En viss procentsats av övergångssumman faller inte ut förrän Mathias spelat ett givet antal matcher, säger MFF:s vd Per Nilsson till Sydsvenskan.

Men Ranegies resa i Udinese har än så länge inte blivit vad man hoppades på. Visserligen gjorde han mål i debuten hemma mot Milan, men sedan dess har det blvit 16 matcher och på den senaste månaden har inte spelat alls. Inte nog med det. Han har dessutom missat lagets buss till en bortamatch då han trodde Udinese spelade hemma, han dog nästan i en allergiattack av mat och han har blivit anmäld för misshandel på en krog i Österrike.

Enligt Sydsvenskan är drygt tio procent av övergångssumman villkorad, det innebär att några miljoner har kommit in för Ranegie som sägs ha kostat Udinese mellan 17 och 20 miljoner kronor. 

– Det är inte en hög procent, men vi önskar både för oss och för Mathias att han får spela de där matcherna. Det är klart att det är viktiga pengar, säger Per Nilsson till Sydsvenskan.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply