Liverpool utslagna av Oldham

Liverpool lottades mot Oldham Athletic i FA-cupens fjärde runda. Oldham ligger i Ligue 1, alltså två divisioner under Premier League. Ett möte som skulle betyda allt för Oldham om man kunde skaka Liverpool, och på vilket sätt man gjorde det när Matt Smith dominerade.

Redan efter tre minuter gjorde hemmalaget, eller Skrtel, 1-0. M’Cangama slog ett inlägg till väldige Matt Smith som nickade mot mål, men Skrtel kunde inte få iväg den från linjen och sköt istället in bollen i mål.

Inte helt oväntat kvitterade Liverpool genom Suarez. Han sprang igenom hela försvaret och fick bollen lite turligt med sig innan han avslutade lugnt in i nätet. Men Oldham tog ledningen igen innan halvtid. På stopptid slog Wabara ett lågt inlägg som Jones skulle ha tagit, men han tappade ut den till Croft som spelade till Smith som i sin tur hade öppet mål och gjorde inga misstag.

Tre minuter in i andra var det dags igen. Winchester slog ett fint inlägg till Wabara som kom upp med en kraftfull nick som Jones inte hade någon chans på, 3-1 till Oldham med en halvlek kvar.

Liverpool fick utdelning på sin press med tio minuter kvar. Allen skjuter på volley som tar en stor touch på Baxter, för att sedan gå in i mål. Turligt mål för Liverpool som dock hade otur en stund senare när Gerrard skjuter bollen stenhårt i ribban i den 90e minuten.

Närmare än så kom inte Liverpool och man är nu ute ur FA-cupen. Oldham lottades hemma mot Everton direkt efter slutsignalen.