Liverpool överens med Alexandre Pato

Pato på väg bort från Corinthians – närmar sig Liverpool

Den italienske journalisten Alfredo Pedulla rapporterar att Liverpool kommit överens med Corinthians om en övergång för den brasilianske anfallaren Alexandre Pato i januari. Prislappen hamnar på cirka 190 miljoner kronor.

Alexandre Pato, 26, har länge ryktats på väg bort från Corinthians. Den förre landslagsanfallaren, med 27 A-landskamper för Brasilien på meritlistan, värvades till klubben från AC Milan i januari 2013 men lånades ut till São Paulo i februari 2014 och har sedan dess stannat där. Den 31 december avslutas lånet och Pato återvänder då till Corinthians – om ingen annan klubb gör klart med honom innan dess.

Återvänder till Europa – men inte Italien

Nu rapporterar den italienske journalisten Alfredo Pedulla att Corinthians i princip kommit överens med engelska Liverpool om en övergång i januari för den 26-årige anfallaren. Prislappen ligger på omkring €20 miljoner (motsvarande 188 miljoner kronor) och affären förväntas presenteras inom de närmaste veckorna.

Pato har sedan länge uttryckt en önskan om att få återvända till Europa och flera italienska klubbar ska ha visat sitt intresse för brasilianaren. Även Everton och Tottenham sägs ha inlett samtal med spelaren, men nu skriver Pedulla att Pato bara är några detaljer från att skriva på för Jürgen Klopps Liverpool.

63 mål på 150 matcher i Milan-tröjan

Alexandre Patos karriär inleddes i moderklubben Internacional innan flytten över till Europa och italienska AC Milan sommaren 2007. Där blev det 63 mål på 150 matcher innan han bestämde sig för att återvända till hemlandet i januari 2013.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply