Leeds segrade mot Tottenham i FA-cupen

En på förhand mycket intressant match mellan Neil Warnocks Leeds och André Villas-Boas Tottenham utspelade sig på Elland Roas idag och många trodde på en seger för Tottenham. Men Leeds ville annat.

Efter en första kvart med mycket spel för Tottenham var det Leeds som tog ledningen med 1-0 när Luke Varney – efter att El Hadji-Diouf möjligtvis fått en tå på bollen, försvaret blev i vilket fall som helst ställt – kunde avancera in mot Brad Friedel från vänster och helt ostört sätta bollen till höger om veteranen.

Efter målet fick Leeds en kick började ta över lite mer av matchen men efter dryga halvtimmen tog Tottenham tillbaka initiativet och skapade några farliga målchanser främst genom Gareth Bale.

Första halvleken slutade 1-0 till hemmalaget som bara 5 minuter in i den andra halvleken gav Spurs en rejäl kalldusch när man utökade ledningen till 2-0.

Även denna gången var det Hadji-Diouf som låg bakom målet. Den här gången lobbade han fram bollen över backlinjen till Ross McCormack som tog en löpning till höger, skar in bakom Caulker, och borrade in bollen i bortre hörnet med vänsterfoten.

Men bara 7 minuter senare slog Clint Dempsey till med en reducering efter ett fint inlägg från vänster av Bale som han kunde skarva in med pannan in i bortre hörnet och ge Tottenham hopp i matchen.

Efter 71 minuter bytte Villas-Boas in Jonathan Obika och Moussa Dembélé för att få fart på laget och drt gav en liten effekt. Dembélé sköt ett skott utanför straffområdet som täcktes ut men hade kunnat ge utdelning.

Även Leeds kunde ha gjort ett till mål när McCormack hade en chans som dock parerades av Brad Friedel som fick stå i Spurs-målet.

Tottenham hade en sista chans att sätta dit en kvittering men Obika fick inte kontroll på bollen och Lee Peltier kunde komma hem och blockera Obikas skott och därmed sägra Leeds-vinsten.