Leeds förlorade i Yorkshire-derbyt

Chris Dagnall var skillnaden i Yorkshire-derbyt som spelades under lördagen mellan Barnsley och Leeds. Ett Barnsley som låg på jumboplatsen inför omgången tog emot Leeds som ligger i ingemansland i mitten av tabellen. Men managerlösa Barnsley skulle dra det längsta stråt idag.

Barnsley var det bättre laget matchen igenom med flest och bäst chanser, samt mest boll. Målet skulle även komma, men det dröjde. Hela 63 minuter hann spelas innan Chris Dagnall blev fälld av stortalangen Sam Byram i straffområdet. Han skickade Kenny åt fel hål och 1-0 till hemmalaget på Oakwell.

Tre minuter senare var det dags igen. Dagnall vände ut och in på Sam Byram igen efter en pass av Harewood, för att sedan skjuta in bollen lågt in mot stolproten.

Det var även matchens enda två mål och en makalöst viktig seger för tränarlösa Barnsley som nu kan få in lite vinnarmentalitet i laget, igen.