Kung Balotellis inflyttningsfest på San Siro

Det var debutdags för vinterns stora värvning Mario Balotelli, när Pazzini tvingades avstå spel efter en skada på matchvärvmingen. Och vilken debut vdet blev sen för den kontroversiella landslagsanfallaren, som mot Udinese fick starta längst fram med El Shaarawy och Niang som radarpartners.

Redan efter 40 sekunders spel var Balotelli framme med ett avslut som letader sig tätt utanför den bortre stolpen. Det var början på en massiv press i den första halvleken från Milan, där Udinese inte hade allt för mycekt att säga till om.

Som ett brev på posten kom slutligen utdelningen för hemmalaget efter 24 minuters spel. El Shaaray bröt igenom på vänsterkanten och nere vid kortlinjen slog talangen bollen snett bakåt till Mario Balotelli som direkt tryckte in bollen på halvvolley.

Kort därefter var det endast centimeter från att Balotelli skickade in ett läckert distansskott från 25 meters avstånd, men den gången var Udineses målvakt på rätt plats vid rätt tillfälle. Resultatet stod sig halvleken ut, men i den andra halvleken skulle Milan få sig en chock.

För en bit in i den andra halvleken kvitterade gästerna ur nästan ingenting. Di Natale nickade ingång en snabb omställning för gästerna, där Luis Muriel slutligen spelade fram bollen till Pinzi som via en Milanförsvarares ben fick in den bakom Amelia i Milans mål.

Udinese tog sig sedan in i matchen på allvar och pressade Milan stundtals, med goda möjligheter till att faktiskt ta ledningen på San Siro. Men ett Milan som bytte in Bojan Krkic och lite senare Robinho, tog återigen över matchen och pressade på för ett segermål.

Innan M’Baye Niang byttes ut för Robinho, drog den mycket lovande fransmannen på med ett volleyskott. Det stenhårda avslutet träffade klockrent i ribban och chansen rann iväg. Milan fick även goda möjligheter med avslut från Montolivo, Balotelli, El Shaarawy och även Bojan Krkic, men det såg ut att bli oavgjort på söndagskvällen.

Men i den sista tilläggsminuten spelade Mario Balotelli ner mot kortlinjen till El Shaarawy som försökte ta sig förbi försvararen Heurtaux, som såg ut att göra en klockren brytning, men där domaren ansåg annat och dömde straff. Fram klev Mario Balotelli och placerade kyligt in matchens sista spark till 2-1, och Milan tog tre oerhört viktiga poäng i jakten på en Champions League-plats till nästa säsong.

Bortsett från Mario Balotellis två mål kommer det säkert att snackas en hel del om domarens beslut att döma straff i slutsekunderna, som efter slutsignalen fick se Udinese-spelarnas frustration över beslutet. Det förbryllar dock säkert inte debutanten Mario Balotelli som fortfarande inte missat en enda straffspark på seniornivå.