Klopp: ”Det var som en hjärtattack”

Dortmunds guldklimp Mario Götze skrev nyligen på ett avtal med Bayern München efter att dessa utnyttjat spelarens utköpsklausul på cirka 37 miljoner euro. Dortmunds tränare, Jurgen Klopp, berättar nu till media om beskedet och hans tankar efter förlusten utav Götze.

”Det var som en hjärtattack. Det var dagen efter Malaga. Jag hade en dag att fira och sedan tyckte någon: ”Det räcker, kom ner på jorden igen”. Michael Zorc (sportchefen) kom in på vår träningsanläggning som om någon hade dött.”, säger Klopp till The Guardian.

”Michael frågade om jag ville prata och jag sa ”Nej, jag måste gå”. Den kvällen väntade min fru för det var en väldigt bra tysk skådespelare, och en god vän, Wotan Wilke Mohring, i en ny film i Essen och vi var inbjudna till premiären. Men jag gick in till henne och sa: ”Inte en chans. Jag kan inte prata. Det är inte möjligt att ta mig ut ikväll”. Bayern sa till Mario: ”Det är nu eller aldrig”. Jag sa till honom att de kommer komma nästa år. De kommer om två år, och sedan om tre år. Men han är 20 och han tänke: ”Jag måste gå”.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply