Kalmar vände och vann mot Halmstad

Det tog endast 21(!) sekunder innan Stefan Selakovic drog till med vänster foten, utanför straffområdet och via stolpen gjorde 1-0 till hemmalaget.

Inledningsvis var det ett mycket aggressivt och kontringstarkt HBK. Nästkommande chans blev även det hemmalagets. Ett inlägg från högerkanten som Kalmar-målvakten Berisha gick ut på för att boxa iväg hamnade hos HBK:s Blomberg som försökte volly-lobbade, vilket resulterade i en ribbträff.

Men när det återstod tio minuter av första halvlek började Kalmar att äta sig in i matchen, med mycket kantspel. Papa Diouf fick den bästa chansen efter att bollen dykt upp framför fötterna på honom i straffområdet. Men skottet täcktes.

KFF radade upp lägen i inledningen av andra halvlek. Och kvitteringen kom tillslut av den unge brassen Ismael. 18-åringen som gjorde att Henrik Rydström fick från början sitta på bänken denna söndag. Med den pressen som Kalmar satte på Halmstad, skulle det inte dröja länge till ledningsmålet också skulle komma.

Emir Nouri skickade in ett av flera inlägg för dagen från vänsterkanten in till Romario som drog till direkt och Lukic i HBK-målet var chanslös när bollen träffade nätmaskorna vid bortre stolpen.

Över 90 minuter var Kalmar FF det bättre laget och vända och vann matchen med 2-1.