Juventus stormar mot ligatiteln

Vad kan stoppa Juventus från en tredje raka ligatitel? Ingenting verkar det som. Förluster är något laget verkar immuna emot i ligaspelet. 

I dagens möte mot Parma, så bjöds det på en jämn match, i 25 minuter. På den 26.e så slog Pirlo en lång djupledsboll mot Tevez. Bollen såg ut att fastna på en av Parmas mittbackar, men Tevez pressade fram ett misstag. Ett misstag som gjorde argentinaren fri. Inga tveksamheter gjordes från ”Carlitos”, men målvakten Mirante lär inte vara överlycklig över sitt agerande.

Juventus malde sedan på innan pausvilan. Den pigge Tevez slog ut en djupledsboll till Arturo Vidal. Chilenaren drog ett skott ur snäv vinkel som Mirante släppte retur på. Fram stormade, vem om inte, Carlos Tevez. 2-0 och en komfartabel sits för ligaledarna. 

I andra så började den klassiska passiviteten av ett ledande Juve. Conte vill få sina mannar att spela på resultat utan några större risker. Detta har straffat sig förr och en varningstriangel skulle bli upplockad ännu en gång. Parma kom närmare och närmare. Till slut så small det bakom Buffon. Den gamle Juve-spelaren Molinaro fick på ett dundrande skott från 25 meter. Ett otagbart skott och 2-1.

Parma fick sedan ett rött kort strax efter målet. Lite snöpligt då laget verkligen hade tryck mot Juve-målet. Nu blev dock uppförsbacken för brant.

Juventus tog sin 15.e raka ligavinst på hemmaplan. En imponerande svit.  

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply