”Jag lämnade Liverpool för att vinna Champions League”

 Luiz Suarez om varför han valde att flytta till Barcelona

Sommarens största övergång var utan tvekan Luis Suarez flytt från Liverpool till Barcelona. Nu berättar uruguayanen att chansen att vinna Champions League var en starkt bidragande orsak till flytten. 

Luis Suarez har efter en tyngre start växt  in i FC Barcelona som under våren alltmer sett ut som det lag som under Pep Guardiolas styre betraktades som världens bästa. Nu berättar anfallaren, som den här säsongen står noterad för 16 fullträffar i samtliga turneringar, om vikten av att ha chansen att utmana om de största titlarna.

Ingen chans att vinna Champions League med Liverpool

Att Luis Suarez skulle haft någon chans att vinna Champions League med sin förra klubb Liverpool, som mycket tack vare 28-åringen slutade tvåa i Premier League förra säsongen, ansåg inte anfallaren som möjligt.

– Barcelona är alltid kandidater till att vinna Champions League. Att vara i Barcelona är ett plus för mig eftersom jag aldrig hade någon chans att vinna en europeisk titel med mina förra lag, säger Suarez i en intervju med Uefas officiella matchprogram inför kvällens match mot PSG.

Fotnot: Barcelona inleder ikväll det dubbla kvartsfinalmötet mot Paris Saint-Germain borta på Parc de Prince. Matchen sänds på Viasat Fotboll med start 20:45. 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply