Officiellt: Leicester värvar från Napoli

Gökhan Inler har skrivit på för ”The Foxes”

Leicester har gjort klart med ännu en värvning. Den schweiziske landslagskaptenen Gökhan Inler har skrivit på för klubben för en okänd summa. Efter långa förhandlingar har de kommit överens om ett treårskontrakt för 31-åringen.

Leicester City lyckades efter en nästintill makalös avslutning på den gångna Premier League-säsongen klara sig kvar i den engelska högstaligan – trots att man låg, till synes, hopplös sist efter nyår. Den engelska klubben har under sommaren satsat vidare genom flera meriterade värvningar och inlett årets Premier League-säsong lovande. Än är man dock inte nöjda – och under dagen presenterades klubbens sjätte nyförvärv.

Hård konkurrens med Schalke 04

Gökhan Inler har skrivit på ett treårskontrakt med klubben, det bekräftade Leicester på sin officiella hemsida tidigare under onsdagen. 31-åringen ansluter från italienska Napoli för en okänd summa, och ”The Foxes” lyckades knyta till sig honom i hård konkurrens med bland andra Schalke 04. Den välmeriterade mittfältaren har gjort 84 landskamper för sitt Schweiz, och landslagskaptenen har spelat flera stora mästerskap för sitt land.

”Vi hade långa diskussioner”

Claudio Ranieris senaste nyförvärv kommer på King Power Stadium att bära nummer 33, och debuten för sin nya klubb kan komma redan nu på söndag då man ställs mot Tottenham på hemmaplan. – Jag är väldigt glad och stolt över att få spela här. Vi hade väldigt långa diskussioner om mitt kontrakt, och jag är nu väldigt glad över att vara här. Det är ett bra lag, jag har sett dem många gånger och gillar det, säger Inler i ett uttalande på Leicesters hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply