Ungt Italien besegrade Norge i Oslo

Inför den första kvalmatchen borta mot Norge saknade Italien en hel del spelare. Giorgio Chiellini, Claudio Marchisio, Mario Balotelli, Antonio Candreva, Marco Verratti och Stephan El Sharaawy lämnades alla utanför startelvan. Istället klev Simone Zaza fram som en av matchhjältarna med ett mål i 0-2-segern.

Simone Zaza, 23-åringen som spelar för Sassuolo och är delägd av Juventus, gjorde sin blott andra landskamp mot Norge och det från start tillsammans med Ciro Immobile på topp. Han tackade för Antonio Contes förtroende genom att göra 0-1 efter endast 15 spelade minuter.

Leonardo Bonucci med sina 38 landskamper under bältet fick tillsammans med Gianluigi Buffon och Daniele De Rossi stå för rutinen. Juventus-försvararen gjorde även sitt andra landslagsmål när han, i den 62a minuten, nickade in 0-2 och cementerade segern åt Italien.