Silly-kollen: Juves frågetecken har blivit till utropstecken

Ett Juventus som i våras säkrade sin andra raka Scudetto i Serie A fick chanslöst lämna Champions League mot den kommande mästaren Bayern München, mycket tack vare ett blekt anfall från den gamla damen. Men ett ansiktsbyte senare, med två heta anfallsess i fronten, kan damen nu vara redo att ta över den europeiska scenen.

Vi har hört samma visa om Juventus de senaste två säsongerna. Ett lag med en av världens bästa målvakterna genom tiderna, en solid backlinje i klass me de allra bästa, ett mittfält med kapacitet för att skaka vilket lag som helst – och ett blekt anfall utan en riktig målskytt. Det frågetecknet har hängt med Antonio Contes lagbygge en längre tid och efter en massa underliga val(ja, du är en av dessa Nicklas Bendner), har plånboken öppnats upp och två stora stjärnor hämtats in.

Redan i januari säkrades visserligen värvningen av Fernando Llorente från Athletic Bilbao, där hans dåvarande avtal löpte ut den här sommaren. Men det var en överenskommelse om att hämta in spelaren först till den här sommaren, och därför fick de italienska anhängarna vänta ett halvår på att få se spanjoren i Bianconeri. Ett smart drag från den gamla damen som var kapabla att dansa hem Scudetton ändå, utan att öppna plånboken i onödan. 

Dessa slantar sparade man istället till den stora smällkaramellen. Carlos Tevez, som även var på konkurrenten Milans radar, övertygades till att testa sina vingar på Juventus Stadium och blev slutligen klar för spel med den regerande italienska mästaren. En stark värvning som fullbordar anfallet i Turinklubben, som rättar ut frågetecknet och som nu får ses som ett av Serie A:s största utropstecken inför den kommande säsongen.

Med Llorente och Tevez får man en intressant duo som är kapabla till att skaka det mesta. Redan i Trofeo TIM fick vi se lite av spanjorens ingredienser, som med sin längd är ett farligt vapen i luftutrymmet, men som också är bra på att suga ner bollen(vilket han antagligen lär få göra flertalet gånger på Andrea Pirlos passningar den kommande säsongen) och där med bygga ett anfall högt upp i banan.

Sen känner vi till Carlos Tevez sedan tidigare, som är en utmärkt passningsspelare men som även har ett gott öga för mål. Håller han humöret på topp, kommer Juventus bli en mardröm för flertalet klubbar. Och jag antar att Matri, Quagliarella och även eventuellt Vucinic får se sig om efter nya klubbadresser snarast.

Och längre bak måste vi även notera värvningen av landslagsförsvararen Angelo Ogbonna, som i Torino har imponerat rejält de senaste säsongerna. Att man slår konkurrenterna på fingrarna och värvar in löftet är inte bara en respektgivande fingervisning som visar var man står på marknaden, utan det är också en pusselbit som ökar bredden på ett av världens starkaste försvar.

Det blir onekligen intressant att se vad den gamla damen kommer att bjuda på framöver. Och kanske, om exakt allt går som det är tänkt, kan vi få se ett italienskt lag som på allvar utmanar om den ädlaste av troféer inom klubbfotbollen igen – Champions League.

Betyg på transfers(Betygskala: 1-6): 

Carlos Tevez: +++++
Fernando Llorente: ++++
Federic Peluso: ++
Angelo Ogbonna: ++++
Kwadwo Asamoah(tidigare delägd): ++++
* Simone Zaza: +++

*=  Juventus sålde 50% av Simone Zaza till Sassuolo där han kommer att spela den kommande säsongen.


Glöm inte att läsa tidigare avsnitt av Silly-kollen:

Silly-kollen av Napoli hittar du här! 
Silly-kollen av Fiorentina hittar du här!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply