Ett dunder, en blunder och en sombrero

Det blev som väntat en mycket underhållande omgång, där jag visserligen var nästan halt borta med mina tips. Men tips är bara tips och det vi har fått uppleva var helt klart värt tiden man la ner på ligan. Vi fick på lördagen se Floccari och Pogba briljera, och på söndagen var det Pazzinis mål och De Sanctis lite lustiga blunder som snodde rubrikerna.

Jag tänkte att jag skulle dra fem punkter från omgången som jag tycker är mest värt att notera.

* Paul Pogba. Ja, alla har väl noterat den franske talangens stora show på Juventus Stadium. Udinese blev utklassade av den gamla damen, där den unga talangen drog till från distans på halvvolley – klockrent via ribban och in bakom Udinese-målvakten. Och det blev ett till distansnummer från fransmannen, som efter matchen jämförts med bland annat Patrick Vieira.

* De Sanctis upptäcktsresa(eller vad man nu ska kalla det för). Napoli-målvakten stod för säsongens blunder, när han gav bort ledningen til Fiorentina på söndagen. Det blev visserligen 1-1, men den blundern kan bli kostsam för den pressade landslagsmålvakten. En kandidat till säsongens blunder helt klar – eller vad säger ni?

* Genoas tränarbyte. Efter en fortsatt tung tid med ny förlust på agendan sprack förtroendet i klubben för tränaren Del Neri. Ersätter gör nu Davide Ballardini och det återstår att se om han kan rädda ANdreas Granqvists klubb från nedflyttning.

* Pazzinis sombrero. Milan spelade väl mot Bologna, men det dröjde ett bra tag innan man fick betalt för sitt slit. Och Bologna-dödaren Pazzini var den som spräckte nollan med sin fina nedtagning, avslutet via Mikael Antonssons ben och in. Men det var mål nummer två som var matchens godbit. Med en sombrero över Bologna-försvararen och ett kliniskt avslut, skickade den tidigare Inter-spelaren tre sylvassa poäng till Rossoneri.

* Rycket i tabelltoppen. Lazio tappade två viktiga poäng på bortaplan mot Palermo, Roma och Inter fick en poäng vardera precis som Fiorentina och Napoli. Vinnaren den här omgången blev alltså Juventus som rycker till sig ett fint försprång i tabelltoppen. Det krävs nog mycket för att Juventus ska tappa den här titeln. Och Milan fick en resa tillbaka in i slaget om platserna till Europacupspel.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365