Inför: FA-Cupens tredje omgång

bet365

Det som sagt dags för den tredje rundan i FA-cupen och Premier League-lagen gör nu entré. Har ger vi kort och gott lite info och förutsättningar om lördagens matcher på förhand:

Arsenal – Tottenham

Arsenal har efter en liten svacka återfått formen och har tre raka segrar. Tottenham har också hittat formen igen och har ännu inte förlorat i ligan under nye tränaren Tim Sherwood. Det ser ut som att det blir en jämn och tät match på Emirates, med Arsenal som liten favorit.

Macclesfield Town – Sheffield Wednesday

Ett otroligt formtoppat hemmalag som de senaste säsongerna stått för imponerande insatser i cupen mot bland annat Bolton och Wigan. Skrällchans finns mot ett Sheffield Wednesday som kämpar i botten av Championship och FA-cupen är nog inte största prioritet.

Blackburn Rovers – Manchester City

City är givetvis storfavoriter och går som tåget i ligan. Tveksamt om Blackburn, mittenlag i Championship kan st upp mot det stjärnspäckade laget. Grant Hanley och Jason Lowe är viktiga spelare för Rovers. Matchen är just nu igång efter att ha startat 13:45.

Barnsley – Coventry

Coventry visar god form samtidigt som Barnsley går kräftgång i Championship. En seger på de senaste tio matcherna och visst finns det skrällchans för Leageu One-laget i den här matchen. Man får dock klara sig utan avstängde Daniel Seaborne.

Bolton – Blackpool

Det ljusnar inte för Blackpool som låg i toppen av Championship under hösten. Nu har man 6 förluster och en oavgjorde på de 7 senaste matcherna. Bolton däremot, tar sina poäng och har spelat upp sig efter den tveksamma starten.

Bournemouth – Burton Albion

Bournemouth har som nykomling i Championship nu fyra raka matcher utan förlust och man ligger hysat säker från en bottenstrid vilket gör att man kan satsa i cupen. Trots att man gjort ett mål per match de 10 senaste matcher för utom senast mot Mansfield så har man under samma period bara släppt in tre mål vilket är imponerande. Men håller försvarsspelet mot två divisioner högre Bournemouth?

Brighton and Hove Albion – Reading

Brighton är inne i bra form och har bara en förlust på de tretton senaste matcherna. Reading däremot har tufft just nu och har fyra förluster på de sex senaste. Matchen i ligan i september slutade 0-0 med Reading som hemmalag och Brighton får ses som favorit.

Bristol City – Watford

Watford har efter fjolårets succésäsong gått sämre i år och har en seger på de tretton senaste, men har ett oavgjort resultat mot topplaget QPR i bagaget. Bristol ligger i botten av League 1 men har tagit två livsviktiga segrar vilket gör att man lämnat jumboplatsen. Finns läge för hemmaskräll här.

Doncaster Rovers – Stevenage

Två lag som går riktigt dåligt i ligaspelet. Doncaster har inte vunnit sedan november men spelade, trots förlust mot QPR senast, riktigt bra. Man har dock stora problem med målskyttet. Stevenage har sex raka bortaförluster och ligger i botten av League 1. Borde inte vålla några störra problem för Doncaster, trots den usla formen.

Everton – Queens Park Rangers

Everton går riktigt bra i ligan och har skakat av sig förlsten mot Sunderland. Visat prov på väldigt fint spel under hösten. Phil Jagielka är borta från spel men man hoppas på att hans mittbackspartner Sylvain Distin är tillbaka. QPR har inte imponerat de senaste veckorna och har trots en bra bredd i truppen förvånansvärt svårt att göra mål. Everton måste ses som storfavorit.

Grimsby Town – Huddersfield Town

Ett av de tre Conference-lagen, Grimsby ligger fyra i ligan och har hyfsad form på slutet. Man snittar nästan två mål per match vilket är en positiv sak att ta med sig ut på planen idag. Huddersfield gör inte många mål men det lossnade i 5-1-segern mot Yeovil innan nyår. Det är den enda segern på sex matcher och laget har sargat självförtroende.

Ipswich Town – Preston North End

Riktigt spännande match på förhand. Ipswich förlängde sviten till åtta matcher utan förlust i och med det oavgjorde resultatet mot Charlton. Preston har tre raka segrar och är ruggigt starka på bortaplan. Med åtta segrar på de tio senaste bortamatcherna känner League 1-laget att man har chans till skräll.

Kidderminster Harriers – Peterborough United

Conference-laget Kidderminster har usel form och torskade senaste med 6-0 mot Luton. Den dåliga formen och det faktum att man ligger i femte divisionen får ses som en anledning till att man inte har mycket att säga till om. Peterborough som har tre raka förluster ligger femma i League 1 vilket kommer visa sig. Men med FA-cupen vet man aldrig. Stora skrällar har skett förr!

Middlesbrough – Hull City

Middlesbrough visar fin form och har tre segrar på den fyra senaste matcherna. Hull har en nyklippt Tom Huddlestone och trots två förluster mot Liverpool och Manchetser United, har man bra självförtroende efter 6-0-krossen mot Fulham. Oviss match där Middlesbrough kan skrälla.

Newcastle United – Cardiff City

Två Premier League-lag möts på St James’s Park och hemmalaget får ses som favoriter. Newcastle har visat bra form trots att man blivit nollade i de två senaste matcherna. Cardiff har ännu inte vunnit efter att Malky Mackay fick sparken. Släpper in mycket bakåt vilket lär öppna upp för Remy och company.

Norwich City – Fulham

Fulham blandar och ger men har nu bunnit tva av de tre senaste matcherna, bland annat mot just Norwich på bortaplan. Norwich har sett svaga ut och har inte vunnit på fem matcher. Rocky van Wolfswinkel är dock tillbaka efter skada, samtidigt som Pilkington och Leroy Fer är otillgängliga. 

Rochdale – Leeds United

Leeds har inte den bästa formen men spelet och kvalitén finns där. Även om Rochdale har bra form i League 2 kommer skillnaden att märkas.

Southampton – Burnley

Efter den imponerande starten på säsongen har Burnleys form avtagit, men man har trots det fortfarande bra form. Southampton har svajat rejält efter den imponerande starten och spelet verkar vara som bortblåst. Här har Burnley definitivt chans att ta segern trots bortaplan.

Southend United – Millwall

Det går inte alls bra för Millwall i Championship och man har bara en poäng på de fem senaste matcherna. Southend går riktigt bra i League 2 och har bara förlorat en av de tolv senaste matcherna. Kan man med hjälp av hemmafansen skapa ett FA-cup-minne?

Stoke City – Leicester City

På förhand en oviss match. Stoke är fortsatt svårslagna hemma på Brittania men fomren är annars rätt svag. Man har svårt att vinna matcher och Begovic kommer att saknas. Lecister som så när tog sig till Wembley förra säsongen har nu fyra raka segrar och kommer bjuda upp till dans.

West Bromwich – Crystal Palace

West Bromwich har fått ordning på försvaret och har inte förlorat på fyra matcher. Samma gäller Crystal Palace som under Tony Pulis har förbättrat defensiven avsevärt. Man har dock svårt att vinna och West Bromwich kommer utan några skador att ses som favorit.

Wigan Athletic – MK Dons

Wigan är obesegrade de fem senaste matcherna och ser mycket bättre ut efter tränarbytet. Dons har ett kryss on och förlust bakom sig men innan dess fyra raka segrar. Bortalaget har chans på tre pinnar mot fjolårets vinnare.

Yeovil Town – Leyton Orient

Tre raka förluster för Championship-jumbon och laget ser uddlöst ut. Motståndarna för dagen Leyton Orient ser bättre ut och har en förlust på de sju senaste matcherna. Det är toppen av League 1 mot mot botten av Championship och det är en svårbedömd match på förhand.

Det är sedan tidigare klart att matchen mellan Charlton Athletic och Oxford United är uppskjuten på grund av en vattensjuk plan på The Valley.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply