Hysén beredd att offra landslaget för allsvensk guldstrid

Den 31-årige anfallaren fick i Zlatan Ibrahimovic och Johan Elmanders frånvaro chansen på topp i matchen mot Tyskland, en chans blåvittanfallaren verkligen tog vara på med två fina mål, varav det andra var en riktig delikatess. Men allt var inte gräs och gröna skogar för Tobias Hysén som förutom ett till synes gott självförtroende fick med sig en lårskada hem till Göteborg, en bristning i lårmuskeln som beräknas hålla honom borta i IFK Göteborgs resterande matcher, tungt avbräck för Göteborg som tillsammans med Malmö slåss om guldet.

I den sista matchen mot IFK Norrköping är anfallaren trots sin skada beredd att chansa om Göteborgslaget fortfarande skulle ha guldvittring, något som kan innebära att Hysén förvärrar skadan och får ägna all tid efter detta åt rehabträning, trots att viktiga playoff-matcher väntar för Sverige.

– Det finns ett enda läge då jag kan tänka mig att chansa och det är om vi spelar en avgörande match om guldet mot IFK Norrköping. Är det ett fifty-fiftyläge kör jag på. Det vill säga om mina ledare och föreningen önskar. Går det upp har jag hela vintern på mig att bli bra i låret, den risken är jag beredd att ta, säger han till IFK Göteborgs hemsida.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply