HSV klarade sig undan med en pinne

Hemmalaget Wolfsburg började matchen bäst och styrde matchen åt sitt håll. Hamburgs ledningsmål var på så sätt ett överraskande sådant, då Maximilian Beister gav Hamburg ledningen i den 26:e minuten.

Wolfsburg fortsatte att anfalla och var det bättre laget under större delen av den första halvleken. Hamburg-målvakten Rene Adler storspelade, vilket gjorde det svårt för Wolfsburg-spelarna att kvittera. Den första halvleken slutade 0-1.

I den andra halvleken fortsatte hemmalaget med den galna pressen från den första halvleken och kunde i den 69:e minuten kvittera genom den danske mittbacken Simon Kjaer. Hamburg ryckte upp sig en aning, men lyckades likt Wolfsburg inte göra ett avgörande mål och tillställningen slutade oavgjort. Ett på många sätt orättvist resultat med tanke på Wolfsburgs fina offensiv.