Holmbergs fem hetaste matcher

Snart är det helg igen vilket innebär nya ligamatcher i Premier League, Bundesliga, Serie A och Ligue 1. La Liga har uppehåll i helgen och spelar därför inte förrän nästa vecka. Jag har plockat ut de fem hetaste matcherna i helgen och ska nu ge en mer detaljerad beskrivning av dessa matcher. Matcherna är i kronologisk ordning, det har alltså inget att göra med hur högt jag värderar dem.

1. Manchester United – Newcastle, lördag 13:45.

Efter 0-1-förlusten hemma på Old Trafford mot sin gamla klubb Everton ligger nu David Moyes och hans Manchester United tolv poäng efter Arsenal i tabelltoppen. Det har bara blivit två ynka poäng på de tre senaste ligamatcherna och för tillfället ligger United bara på nionde plats i Premier League med 22 poäng. Newcastle ligger på sjunde plats med 23 poäng och innan 0-3-förlusten mot Swansea i onsdags vann laget fyra raka matcher vilket gav Alan Pardew pris som månadens manager och målvakten Tim Krul pris som månadens spelare. Newcastle har dock ett uselt facit på Old Trafford med åtta kryss och 21 förluster på deras 29 senaste besök i ligaspelet.

Moyes kommer få problem offensivt om inte Robin van Persie är tillgänglig för spel igen efter att han haft problem med både en tå och ett lår sedan vinstmålet mot Arsenal för fyra veckor sedan. Wayne Rooney drog nämligen på sig sin femte varning mot Everton och är därmed avstängd. Då sätts hoppet istället till Danny Welbeck och Javier Hernandez. Nyckelspelaren Michael Carrick är fortsatt skadad men Phil Jones är tillbaka efter avstängning. Hos gästerna kommer Pardew göra ett sent test på Papiss Cissé som missade matchen mot Swansea på grund av en hälskada. Hatem ben Arfa rapporteras vara tillbaka från sjukdom och förväntas vara tillgänglig.

TIPS: 2-1.

2. Southampton – Manchester City, lördag 16:00.

Efter en fantastisk start på säsongen har Southampton nu förlorat tre raka matcher i ligan. De två bortaförlusterna mot Arsenal och Chelsea kom kanske inte som några överraskningar, men det blev också förlust hemma mot Aston Villa med 2-3 i onsdags. Saints har halkat ner till en åttondeplats och här finns risken till ytterligare tapp i tabellen. Manchester City har däremot fyra raka segrar varav tre i ligan och vann med 3-2 borta mot West Bromwich senast efter två sent insläppta mål. Nu ligger City trea, bara två poäng bakom andraplacerade Chelsea. Det har dock varit lite si och så med bortaformen för de ljusblå, som redan har fyra bortaförluster i Premier League.

Gästerna får ändå gälla som favoriter då Saints saknar upp till sju A-lagsspelare till matchen. Victor Wanyama och Nathaniel Clyne utgick skadade mot Aston Villa medan Morgan Schneiderlin, Guly do Prado och Danny Fox är skadade sedan tidigare. José Fonte och Kelvin Davis har en chans till spel medan Gaston Ramirez är tillbaka igen efter sjukdom. City har inte alls lika stora skadeproblem – efter lagkaptenen Vincent Kompanys återkomst är det bara försvarskollegan Matija Nastasic som står på skadelistan. David Silva och Stevan Jovetic har återhämtat sig från sina skador men kommer inte riskeras här då nästa veckas toppmatch mot Arsenal står i fokus.

TIPS: 0-2.

3. Borussia Dortmund – Bayer Leverkusen, lördag 18:30.

Ligatreorna mot ligatvåorna ställs mot varandra på ett fullsatt Westfalenstadion (vilket innebär lite mer än 80 000 åskådare). Dortmund förlorade tre raka matcher i november vilket tillhör ovanligheterna, men efter det har Jürgen Klopps mannar två raka segrar. Senast blev det seger med 3-1 borta mot Mainz efter ett fantastiskt frisparksmål från Aubameyang. Leverkusen, för tillfället tre poäng efter Bayern München och tre poäng före Dortmund, åkte på en riktig stjärnsmäll i Champions League mot Manchester United (0-5), men kom tillbaka och besegrade nästjumbon Nürnberg med 3-0 senast. Det här har alla möjligheterna till att bli en riktigt underhållande match.

Dortmund har en hel drös med spelare på skadelistan just nu. De tre ordinarie försvararna Mats Hummels, Neven Subotic (borta resten av säsongen) och Marcel Schmelzer är skadade. Lite längre fram i banan finns också långtidsskadade Ilkay Gündogan medan både Jakub Blaszczykowski och Marco Reus är tveksamma till spel. Nuri Sahin och Robert Lewandowski vilades i veckans cupmatch och Klopp hoppas få tillbaka duon till det viktiga toppmötet. Båda lagen har direkt avgörande matcher i Champions League nästa vecka, så det blir intressant att se hur de tar sig an den här uppgiften. Inget av lagen har råd att förlora om de vill hänga med Bayern München i guldstriden.

TIPS: 3-2.

4. Roma – Fiorentina, söndag 12:30.

Roma inledde Serie A på ett makalöst sätt och vann de tio inledande matcherna. Men på grund av skador på nyckelspelare, främst Francesco Totti, så har Rudi Garcias manskap inte lyckats behålla formen intakt och därför har de nu fyra raka oavgjorda matcher. Fiorentina fortsätter samtidigt underhålla i jakten på en Champions League-plats. Viola vann en galen match mot Hellas Verona med 4-3 i måndags och är nu sju poäng bakom Roma. Huvudstadsklubben ligger för närvarande tvåa i Serie A med 34 poäng, tre färre än Juventus, medan Fiorentina ligger på femte plats (vilket ger kval till Europa League) med 27 poäng.

Giuseppe Rossi leder skytteligan med sina tolv mål och snart kan han välkomna anfallskollegan Mario Goméz tillbaka i spel. Den förre Bayern München-anfallaren har varit borta länge på grund av en ligamentskada men är nu tillbaka i träning och kan ta plats på bänken. Samtidigt är Francesco Totti tillbaka i träning igen vilket inte är en minut för tidigt sett med Roma-ögon. På de fem senaste matcherna, när 36-åringen inte spelat, har det bara blivit fyra mål sammanlagt för Roma. På de 148 matcherna lagen emellan har Fiorentina vunnit 46 gånger och Roma 45. Förra säsongen när lagen möttes på Stadio Olimpico vann Roma en underhållande match med 4-2.

TIPS: 2-2.

5. Arsenal – Everton, söndag 17:00.

Det är två formstarka lag som ställs mot varandra på Emirates Stadium under söndagen. Arsenal toppar Premier League fyra poäng före Chelsea och har tagit tre raka segrar efter förlusten mot Manchester United i november. På dessa matcher (Southampton, Cardiff och senast Hull City) har Gunners dessutom inte släppt in ett enda mål. Everton kommer dock från en väldigt meriterande 1-0-seger på Old Trafford i onsdags när den nuvarande Manchester United-managern David Moyes förlorade mot sin gamla klubb. Everton har bara förlorat en enda ligamatch i höst – borta mot Manchester City – och ligger just nu femma på samma poäng som lokalrivalerna Liverpool.

Wenger gjorde fem ändringar i sin startelva inför matchen mot Hull i onsdags och lär göra en del förändringar nu också. Nicklas Bendtner gjorde mål redan efter två minuter men lär bli ersatt av anfallskollegan Olivier Giroud som fick vila i veckan. Theo Walcott matchas försiktigt efter hans magoperation. Everton-managern Roberto Martinez reser till London med samma trupp som besegrade United. Mittbacken Antolin Alcaraz, som värvades i sommar men ännu inte gjort debut på grund av skada, kan vara tillbaka om två veckor. Leighton Baines är fortfarande borta i tre-fyra veckor på grund av en bruten tå medan Arouna Koné och Darron Gibson är långtidsskadade.

Värt att notera är att Arsenal inte förlorat en enda hemmamatch mot Everton i Premier League på de senaste 17 försöken (14 vinster och tre oavgjorda).

TIPS: 3-1.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply