Holland gick segrande ur bronsmatchen

Det var också Holland som fick en drömstart på matchen. Redan i den andra minuten drog Thiago Silva ner Arjen Robben och domaren pekade på straffpunkten. Det skulle visa sig vara felbedömt eftersom Bayern München-spelaren egentligen drogs omkull utanför straffområdet. Robin van Persie tog straffen och smällde upp den i krysset till 1-0.

Den första halvleken var väldigt fartfyllt men i början var brassarna inte alls med. De spelade nästan lika dåligt som mot Tyskland och det ledde också till ett 2-0-mål redan efter 17 minuten. Ett inlägg från höger som bara skulle nickas undan av David Luiz, men han nickade bollen in i mitten rakt till Daley Blind som inte gjorde några misstag. Ytterligare en fiaskostart av brassarna.

Efter det andra målet slappnade värdnationen av lite och började rulla boll. Det gjorde att de fick några lägen. Bland annat hade Oscar ett tungt avslut som räddades av Cillessen och på en frispark lite senare så var Paulinho och David Luiz extremt nära att trycka in reduceringen. När lagen gick till pausvila ledde Holland med 2-0.

Under den andra halvleken var Brasilien det bättre laget. Holland backade hem och det gjorde att Brasilien fick en del bra chanser. Ramires och Oscar var de som skapade mest framåt för brassarna, men inga klara målchanser uppstod i början.

I matchminut 60 så fick Ramires ett bra skottläge, men sköt utanför. Efter det så dök mer chanser upp. En del halvlägen kom åt båda hållen, men ingen riktig fart och fläkt. I den 67:e minuten fick Brasilien en straffsituation, men domaren valde att ge Oscar gult kort för filmning. Européerna utökade också ledningen i den 91:a minuten efter ett fint mål av Wijnaldum. Holland vann tillslut matchen med 3-0.

Bronset gick till Holland efter en bra turnering från deras sida. Det var många som hade räknat bort dem, men att sluta trea med en så pass ung trupp är riktigt. Brasilien slutar fyra och många tar det som ett fiasko. Värdnationen blev också det land som släppte in mest mål i hela turneringen, om inget händer i finalen mellan Tyskland och Argentina imorgon.