Hattrick från Tevez när City krossade Barnsley

Manchester City tog ledningen hemma på Etihad Stadium i FA-cupkvartsfinalen mot Championship-laget Barnsley redan efter elva minuter. Yaya Touré chippade fram bollen till David Silva, som petade bollen mot mål. Luke Steele lyckades styra bollen i stolpen, men Carlos Tevez var först på returen och kunde rulla in 1-0.

Efter 26 minuters spel utökade Aleksandar Kolarov ledningen till 2-0 när Tevez slog en passning från högerkanten mot bortre delen av straffområdet, dit Kolarov kommit efter en lång maxlöpning. Den serbiske vänsterbacken fick på en bra träff och lyckades överlista Steele med ett hårt markskott.

Fyra minuter senare gjorde Tevez sitt andra mål för matchen när Kolarov spelade in bollen i straffområdet mot Silva, som slog en kort passning snett bakåt till Tevez som vände runt och rullade in 3-0 för hemmalaget.

Det tredje målet skulle också komma för den argentinske anfallaren, som i veckan blev gripen för olovlig bilkörning. Fem minuter in i andra halvlek tog sig Nasri ner till kortlinjen och spelade bollen snett bakåt till Tevez, som rullade in 4-0 vid den bortre stolpen.

Barnsley stod för ett fint anfall efter 57 minuter när Jacob Mellis tvingade Costel Pantilimion i City-målet till en riktigt bra räddning. Minuterna senare sprang Ryan Tunnicliffe förbi City-försvaret och kom fri med Pantilimion, men rumänen lyckades rädda ännu en gång.

City skulle dock göra ännu ett mål när David Silva väggspelade med Tevez och sköt ett avslut som Steele släppte retur på. Silva plockade enkelt upp returen och rullade in 5-0 i öppen bur. Omedelbart efter målet fick han lämna plats för Abdul Razak.

Hemmalaget kunde sedan lugnt och behärskat hålla undan för en reducering i slutminuterna vilket innebar att slutresultatet skrevs till 5-0. Barnsleys äventyr är därmed slut i FA-cupen medan City vandrar vidare till semifinal på Wembley.