”Han bad om kontonumret och satte in pengarna”

Landslaget för lindrigt utvecklingsstörda eller ”det okända landslaget” som de kallas, har rest till Brasilien för att representera Sverige i VM. Det såg dock länge ut att bli svårt att genomföra resan, på grund av den ekonomiska situationen. 

– Vi behövde få ihop nästan 600 000 kronor för att kunna åka. Förbundet stöttar med 200 000 kronor, men resten visste vi inte hur vi skulle få in, säger assisterande förbundskaptenen Stefan Jonsson till Hela Hälsingland, enligt Sportbladet.

Stefan Jonsson vände sig till flera av landslagets stjärnor, som Per Nilsson, Andreas Isaksson och Johan Elmander. Samtliga bidrog med matchtröjor och skor som de kunde auktionera ut. När han sen tog kontakt med Zlatan Ibrahimovic löste sig allt för laget.

– Jag pratade med Zlatan om han kunde skänka en tröja och han sade ”vad fan ska ni med en tröja till. Vad kostar det att åka?” Då sade vi att vi behöver 350 000 kronor. Han bad om kontonumret och satte in pengarna, säger Stefan Jonsson och fortsätter:

– Han tyckte att nån ska ju få åka till Brasilien eftersom inte A-landslaget lyckades. Det är stort gjort, jag vet att hans fru grinade lite när han berättade om det. Hoppas han kan fortsätta vara vår ambassadör.

Zlatan Ibrahimovic säger själv till svenska fotbollsförbundet att det var en självklarhet att hjälpa laget till Brasilien.

– Fotboll ska spelas av alla, oavsett kön, handikapp eller inte. Och när vi missade VM var jag djupt besviken, men när jag fick höra om ”det okända landslaget” så sa jag till mig själv att jag ville göra allt som står i min makt för att hjälpa dom att få uppleva VM. Det var ingenting att tänka på. Det var en självklarhet. Nu får jag uppleva VM genom dom, säger Zlatan Ibrahimović enligt svenskfotboll.se

Sverige inleder mot Japan på fredag och efter det väntar match mot Saudiarabien. Ni kan följa det okända landslaget på deras Facebook-sida, som ni hittar här!

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply