Hamsik sänkte Chievo på Stadio San Paulo

Napoli kom till start i kvällens match utan en muskelskadad Edinson Cavani vilket bildade ett anfall med Goran Pandev och unge Lorenzo Ingsigne. En förändring som egentligen inte borde förändra så mycket för Napoli en hemmamatch mot Chievo Verona tycker många.

Hemmalaget tog tag i taktpinnen som den väntade matchbilden var där Chievo försvarade sig lågt för att hålla rent bakåt, men på kanterna hade dem det svårt att stoppa Christian Maggio och Camilo Zuniga som var lysande under första halvlek där de bidrog till många inläggslägen. Men på ett långskott från Gökhan Inler var Napoli när att ta ledningen när skottet träffade stolpen och därefter var nära att studsa in efter att ha studsat på Chievo-målvakten Stefano Sorrentinos handske och därefter strax innan mållinjen.

Bara ett par minuter senare fick Christian Maggio ett fantastiskt läge att ge hemmalaget ledningen när han blev serverad med ett inlägg en meter från mållinjen och målvakten var bortspelad, då gör han det oväntade och nickar över målet till sin egen stora besvikelse där han förmodligen kände att han skulle gjort mål. Trots detta fortsatte Napoli att vara det spelförande laget då Chievo i sina kontringar inte kom längre än att man tappade bollen på Napolis backlinje. Trots de fina målchanserna för Napoli var det mållöst i paus.

Andra halvlek inleddes som den första, Napoli tog tag i spelet och därmed skapades målchanser som till slut gav utdelning efter 58 minuter när Marek Hamsik blev framspelad av Camilo Zuniga i farten och därefter tryckte slovaken in ledningsmålet för Napoli som äntligen fick jubla efter missarna i första halvlek. Det skulle visa sig vara bra för underhållningsvärdet på matchen eftersom Chievo nu inte kunde backa hem och spela för 0-0 längre och var tvungna att flytta upp laget vilket ledde till att laget fick hörnor med sig och började etablera lite spel på Napolis planhalva.

Det initiativet tog hemmalaget tillbaka efter två hörnor och ett etablerat anfall för Chievo som sedan föll tillbaka i gamla synder och överlät Napoli att ta tillbaka spelövertaget. Det blev inte lättare för Chievo heller när tjecken Kamil Vacek drog på sig två gula kort på 11 minuter för en ful glidtackling och en fasthållning som innebar en tidigare dusch i omklädningsrummet för honom. Detta fick Napoli att slappna av en aning och anfallsspelet var det inget högt tempo nu längre för Napoli. Möjligtvis borde Chievo ha förtjänat en straff när en anfallare för hemmalaget blev stängd i sin framfart mot ett inlägg och då passade Hugo Campagnaro på att gå in med axeln lite grann och det kunde lika gärna varit straff där för bortalaget.

Mer än så blev det inte på Stadio San Paulo i Neapel där Napoli besegrade Chievo med 1-0 efter mål av Marek Hamsik.