Galliani: Transfermarknaden är stängd för oss – tills imorgon

Här hittar ni alla (och hela) intervjuer som gavs efter matchen mellan Atalanta – AC Milan som för övrigt slutade 0-1 efter att El Shaarawy hittat tillbaka till mål-spåret.

ADRIANO GALLIANI

”Vi gör det bra. Vi är det bästa laget under de 14 senaste matcherna. Å ena sidan är det underbart att se hur bra Milan spelar just nu, å andra sidan finns fortfarande bitterheten kvar efter vår svaga start. Om vi kunde starta om säsongen från och med nu skulle vi ta CL-platsen – utan tvekan. Men som det är just nu är vi endast sex poäng ifrån Champions League. Vi har ett starkt lag. Vårat snitt brukar ligga på cirka 80 poäng per säsong. Vi är dock fortfarande bakom andra lag och problemet med det är att man absolut inte har råd att förlora.

Zapata är en bra spelare. Vi ser också att många franska spelare börjar utvecklas och komma fram. Jag är även glad för Flaminis skull. Han har starka ben, skadan han ådrog sig förra säsongen tar cirka ett år att läka.

Vi måste fortsätta spela såhär. Det är en fin kamp mellan anfallsparen Pazzini/Shaarawy och Hamsik/Cavani. För fem veckor sedan skulle det vara omöjligt att föreställa sig hur bra vi är nu. Jag tror till och med att vi gör det bättre nu än när vi hade större svängrum och resurser. Vi hade som sagt en tuff start, men den här truppen kan slåss med alla lag i Serie A. 

Zaccardos ankomst var länkad ihop med Acerbis avgång. Vi tjänade inga pengar på försäljningen av Acerbi. Istället fick vi det återstående 50% av Constant som Genoa ägde.

Angående Balotelli, jag är 99,5% säker på att han inte kommer. Marknaden är stängd – tills imorgon.”

 

IGNAZIO ABATE

”Det var en viktig match för oss för att kunna fortsätta klättra i tabellen. Vi visste om att vi skulle vara tvungna att kriga och det var precis det vi gjorde. Jag försöker alltid att ge allt jag kan och jobba hårt under veckorna för att kunna ge allt för laget. Det är jobbigt att se på tabellen, om vi bara hade tagit fyra, fem poäng till från tidigare matcher så hade allting varit annorlunda. Vi får dock inte förlora fokus, för när man är det jagande laget är det lätt att tappa fokus.

Jag är glad över att få stanna i Milan.”

CRISTIAN ZAPATA

”Det känns bra att få komplimanger från Adriano Galliani. Jag är väldigt glad. Jag måste dock fortsätta kämpa för att förbättras.

Det var viktigt att inte släppa in något mål idag. Planen var väldigt svår att spela på men vi lyckades ändå med att hålla bollen ifrån vårat mål.
Det är fullt normalt att man släpper pressen en aning när motståndarna blir en man kort. 

Jag vill verkligen vinna mot Udinese (Zapatas förr-förra klubb) och det tror jag att vi kommer göra!”

STEPHAN EL SHAARAWY

”Det var ett viktigt och skönt mål. Det var väldigt viktigt att få med sig alla tre poäng och vi är dessutom glada över vår prestation idag. Pazzini och jag gör det bra tillsammans och vi måste fortsätta så. Niang gör det också mycket bra så all heder till honom. Vi är med i topp fem nu, så nu måste vi börja tro och fortsätta hålla fokus på vad som finns framför oss. En vinst mot Udinese nästa omgång är mycket viktigt.

GIAMPAOLO PAZZINI

Vi vann. Tre poäng från en svårspelad plats. Det var viktigt att vinna och all heder ska gå till alla som var involverad i vinsten. Vi har gjort bra saker under de senaste två månaderna och vi måste fortsätta på samma spår. 

Vi är alla mycket nyfikna på vad som kommer hända under transfer-fönstret.”
 

MASSIMILIANO ALLEGRI (Press konferens)

”Just nu är jag mycket glad över de spelare jag har, dem gör det bra och utvecklas. Vi måste fortsätta jobba på samma sätt som vi gör. Vi fortsätter att utvecklas och måste jobba på vår tabell-placering. Vi får inte börja fira än, vi visste om svårigheterna vi skulle stöta på under början av säsongen. När man är det jagande laget är det jobbigt, man kan inte vinna mot alla men vi måste fortsätta hålla en jämn nivå och se vilken placering vi ligger på den 16e Maj.”

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply