Nytt namn på listan över Bielsas ersättare

Sánchez Florez möjlig ersättare för Marcelo Bielsa

Spansk tränare bekräftade under fredagen att han kan komma att träna Marseille nästa säsong om Marcelo Bielsa lämnar.

Marseille ser allt mer ut att göra en tränarbyte i sommar. Det har länge pratats om att klubbledningen Marcelo Bielsa inte kommer att fortsätta på Ligue 1-klubbens tränarbänk och bland annat Patrick Vieira har ryktats vara en av de potentiella ersättare om argentinaren skulle lämna klubben.

Under fredagen dök det dock upp ett nytt namn över en potentiell ersättare. I en intervju med den franska radiokanalen RMC bekräftar den före detta Valencia och Atlético Madrid-tränaren Quique Sánchez Florez att möjligheten finns att han tar över den franska ligan.

”För mig är Marseille en stor klubb med en fin historia och väldigt bra fans. Jag anser att det är ett lag som är respekterat i Europa. Jag har en väldigt positiv känsla för Marseille och känner till en hel del folk i föreningen. Jag känner till laget och spelarna och det skulle vara väldigt intressant för mig att träna laget” säger tränaren som senast satt på Getafes tränarbänk.

Tog Atlético Madrid till Europa League-titel

Sánchez Flores har en intressant tränarkarriär. Spanjoren inledde med att träna Real Madrid ungdomslag innan han gick vidare för att sätta sig på bänken på Coliseum Alfonso Pérez och träna Getafe. Efter tiden i Madrids utkanter flyttade han till Valencia där han hade hand om laget när de spelade i Champions League. Efter en tur till Benfica flyttade Sánchez Flores tillbaka till Madrid för att träna Atlético. Väl tillbaka i den spanska huvudstaden blev han historisk då han tog klubben till sin första europeiska titel på över 20 år. Man vann Europa League efter att ha slagit Fulham med 2-1 efter förlängning och därefter vann man över Uefa Super Cup i en match där man mötte Inter och vann med 2-0 efter mål av José Antonio Reyes och Sergio Agüero.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply