Cavanis udda ”hattrick”

Ett Paris Saint Germain utan en viss svensk mot nykomlingen Lens kanske inte känns så spännande på förhand, men den här matchen skulle bli allt annat än händelsefattig. Det hela startade redan i den 10´minuten när Adamo Colibaly enkelt kunde placera in 1-0 för hemmalaget efter en vacker kontring. Nitton minuter senare var det den före detta Newcastle-spelaren Yohan Cabayes tur att hitta målet, han tog skott strax utanför straffområdet och bollen letade sig hela vägen in i mål.

Zlatans kompis Maxwell, som hade en fantastisk kväll på Stade de France, skulle också få hitta nätet idag. Efter att Riou misslyckats med en utboxning så hamnade bollen vid brassens fötter och han kunde med en underbar lobb över både backar och målvakt sätta bollen i mål.

Efter det följde sex galna minuter. Det började med att 19-åringen Gbamin knuffade Cavani så pass hårt att domaren valde att blåsa straff, en knuff som inte bara resulterade i straffspark, utan även Gbamins andra gula kort för kvällen. Vilket även betyder rött kort, det första av flera den här galna kvällen.Cavani förvaltade straffen väl men det var efterspelet som vi kommer att minnas. Uruguayanen firade genom att simulera att han höll i ett gevär och sköt, något som domare Rainville inte tyckte var okej och visade det genom att varna spelaren. När samme Cavani sedan både protesterade och touchade honom så fick fick han nog och gav 27-åringen sitt andra gula kort på mindre än en minut, kanske skulle det ha varit ett vitt kort om matchen hade spelats om tio år,  vilket självklart resulterade i rött. Men det skulle inte ta slut där, i den 60´minuten fick även Lens-spelaren Le Moigne syna det röda kortet, även han efter sitt andra gula för kvällen.

Efter vinsten så placerar sig PSG nu på en tredjeplats i Ligue 1.