Födelsedagsfirande Naismith sänkte Chelsea

José Mourinho och Chelsea åkte till Liverpool för att besöka Everton på Goodison Park i jakten på tre färska poäng. Hemmalaget ville samtidigt vinna för första gången i ligan denna säsong, så det var minst sagt upplagt för ett kokande möte.

Och kokande var precis vad det blev. Båda lagen var väldigt aggressiva i duellerna, men det var ändå lite mersmak för Everton.

Det skulle ge resultat sekundrar innan halvtid då Steven Naismith, som fyllde år, kunde nicka in en skarvning från Nikica Jelavic från nära håll.

Chelsea klev ut i andra halvlek och påbörjade en forcering som man kan likna vid ett underläge i de sista fem minutrarna. André Schürrle var nära att lyfta in bollen i mål, men skottet hamnade endast centimetrar utanför. Eden Hazard provade från distans, men trots att Tim Howard räddade skottet dök nyförvärvet och debutanten Samuel Eto’o upp men kunde inte få bollen i nät.

Men tiden tickade på, och svetten rann ner för Chelseas pannor. Ross Barkley, som uppges ha haft en Chelsea-scouts ögon på sig hela matchen, storspelade mot slutet då han höll bollen kvar i Everton-anfall för att döda många, för Chelsea, dyrbara minuter. 

Leighton Baines var nära att döda matchen med en av sina karaktäristiska frisparkar, men ribban var i vägen.

När domare Howard Webb blåste av matchen blåstes man nästan omkull av de lättnadens suckar hemmapubliken drog. En tung vinst för Roberto Martinez, som äntligen fick sin första ligavinst i klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply