Fjärdedivisionslag är i final – största skrällen någonsin?

Bradford har tagit fotbollsengland med storm. Man började med att slå ut Wigan i åttondelsfinal för att sedan slå ut Arsenal på straffar hemma i Bradford, för att sedan lottas mot Aston Villa i semifinalen i ett tufft dubbelmöte. Men trots det så tog man sig mirakulöst nog till final av Capital One Cup. Det motsvarar som ett lag från Division 2 i Sverige skulle ta sig till final i Svenska Cupen. Men nu går vi djupare in på returmötet på Villa Park.

Bradford åkte till Birmingham med en 3-1-seger i ryggen från hemmaplan i första mötet. Som väntat började Villa med sin press direkt. Efter 19 minuter kom utdelningen från en viss Christian Benteke. Joe Bennett slog ett välavärjt inlägg till belgaren som enkelt nickade in 1-0.

Pressen från Aston Villa var stor matchen igenom med Bradford var absolut inte oävet. Nakhi Wells och James Hanson oroade Villa-försvaret vid flertalet tillfällen. Den sistnämnde skulle även stå för kvitteringen i andra halvlek.

Tio minuter in i andra rensade Villa en Bradford-hörna dåligt. Det utnyttjade man genom att slå ett inlägg till Hanson som hoppade upp och nickade kraftfullt in bollen bakom Given. Nu var hemmalaget tvugna att göra två mål för att tvinga fram en förlägning.

Nerverna var stora i bortalaget men man stod ändå upp på ett imponerande sätt. Ännu mer nervöst blev det när Alexander Weimann gjorde 2-1 med en minut kvar av full tid. Turgotts misstag utnyttjade österrikaren och rundade hela försvaret för att sätta bollen i tomt mål.

Närmre kom aldrig Villa och kanske världens största skräll är kommen i engelsk fotboll. Ett lag från fjärdedivisionen, League 2, har slagit ut tre Premier League lag i jakten på Wembley-platsen. Bradfords saga är inte slut än. Kan man göra det omöjliga genom att besegra antingen Swansea eller Chelsea i finalen. En fantastiskt fotbollssaga.