Beckenbauer: ”Snart kommer domarna att ersättas av drönare”

bet365

Under sommarens VM-slutspel infördes det målkameror för att hjälpa domarna, något som blev mycket omdiskuterat bland i fotbollsvärlden. Men enligt den tyske mitbackslegendaren Franz Beckenbauer kan även domarna vara på väg att ersättas av robotar. Till Sky90 säger han bland annat att domarna snart kommer att ersättas av drönare.

”I det århundrade vi lever i handlar allt om teknologi. Vi alla vet att målkameror inte kommer vara den sista roboten vi ser på en fotbollsplan. Snart kommer domarna att ersättas av drönare.”

”Der Kaiser” säger dock att det inte har diskuterats inom FIFA än samt att det antagligen kommer dröja ett per år innan domaryrket är helt utraderat.

FIFA har inte diskuterat det här än, utan det är bara en personlig teori som jag har. Dock kommer jag inte vara vid liv när det händer, vilket gör att andra får ta striden åt mig. Men jag tror verkligen att det här är framtiden för fotbollen.”

Även Premier League har valt att införa målkameror och Bundesliga kommer att ha målkameror som en del av spelet från och med nästa säsong.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply