FIFA: ”Rodriguez och Robben inte ens nära Messi”

Att Lionel Messi fick ta emot priset för VM’s bästa spelare höjde en del ögonbryn runt om i världen. Till och med den argentinske legendaren Diego Maradona samt FIFA’s ordföranden Sepp Blatter var frågande till det.

– Jag hade gett Messi himmelriket om det var möjligt. Men det är inte rätt att någon vinner ett pris som han inte borde vunnit, sa Maradona enligt Goal. 

Nu ger FIFA svar på kritken och det är den förre stortränaren Gerard Houllier, som var med och bestämde valet av Messi, som säger så här.

– Vi, kommissionen, vi kollar på alla matcher, och vi anser att han var den viktigaste spelare för sitt lag. Han gick till finalen, vilket är ett av villkoren för att få trofén.

– Utöver det var Messi mer än avgörande i de fyra första matcherna. I semifinalen mot Holland så tog han den första straffen, och gjorde mål. Han var mer än viktig i truppen, säger han.

Enligt fransmannen var aspiranterna James Rodriguez och Arjen Robben – som många tycker förtjänar priset mer – inte ens nära att hota Leo Messi till priset.

– För mig förtjänar han helt och fullt Guldbollen eftersom han tog sitt lag till finalen. Spelare som Arjen Robben och James Rodrigues var aldrig riktigt nära Messi, menar Houllier.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply