Ferguson jagar en stabilare nummer 1

David De Gea kom till Manchester United 2011 för att ersätta stormålvakten Edwin Van Der Sar. Man kan väl säga att han inte levt upp till förväntningarna och efter ett och ett halvt år har Sir. Alex Ferguson tröttnat på spanjoren. 

Enligt engelska tidningen Mirror ska Ferguson ha pratat med Manchester Uniteds amerikanska ägare och sagt att han vill ha en ny man mellan stolparna, inte minst inför fortsättningen i Champions League där man ställs mot Real Madrid. 

De Gea har visat tydliga svagheter i straffområdet och inte minst i luftrummet. Förvisso skiljer sig straffområdesspelar märkbart mellan La liga, där De Gea spelade tidigare, och Premier League, men tålamodet har runnit ut för United-tränaren.

Det är inte minst Stokes Asmir Begovic som United ser som ersättare. Begovic har varit strålande de senaste två säsongerna och vuxit till en världsmålvakt men det är mycket osäkert om Stoke går med på att släppa sin storstjärna. 

En annan tänkbar ersättare är Liverpools Pepe Reina, enligt rapporter ska spanjorens framtid under Brendan Rodgers vara osäker och Reina till United verkar inte så otroligt som det kanske låter.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply