EXTRA: Förre detta Leeds-spelare kommer ut ur garderoben

Robbie Rogers är en 25-årig amerikan som flyttade till Heerenveen när han var 19. Det blev dock tillbakatåg till USA året efter där han sedan gjorde bra ifrån sig för Columbus Crew. Han fick chansen i Europa igen, denna gången i Leeds. Denna säsongen har han spelat fyra matcher för klubben, samt nio som utlånad till Stevenage. Oväntat nog har han meddelat att han slutar med fotbollen, på grund av att han är homosexuell.

Han skrev idag på sin blogg, therobbierogers.com, om sin kamp: ”Saker är aldrig som de verkar. Jag har känt mig annorlunda i hela mitt liv, annorlunda mot mina kompisar, till och med annorlunda mot min familj. I dagens samhälle blir man modig om man är annorlunda. För att överkomma din rädsla måste du vara stark och tro på ditt syfte.”

”Under mina 25 år i livet har jag varit rädd, rädd för att visa vem jag egentligen är på grund av min rädsla. Rädslan över dömande och avkastelse skulle hålla mig tillbaks från mina drömmar och mål. Rädslan om att mina näraste skulle distansera sig från mig om de visste min hemlighet. Rädslan över att hemligheten skulle sätta stopp för mina drömmar.”

”Drömmen om att spela VM, drömmen om att spela OS, drömmen om att göra min familj stolt. Vad skulle livet vara utan dessa drömmar? Skulle jag kunna leva utan dem?”

”Livet är endast komplett när dina nära och kära känner dig. När de vet dina riktiga känslor, när dem vet vem och hur du älskar. Livet är enkelt när dem hemligheten är borta. Borta är smärtan som lurar i magen på jobbet, smärtan för att undvika frågor, och till sist smärtan över att hålla en hemlighet inom sig.”

”Hemligheter kan skada så mycket inombords. Folk älskar att predika över ärlighet, hur ärlighet är så lätt och enkelt. Försök att förklara för din familj att du är gay efter 25 år. Försök att övertyga dig själv att din skapare har de bästa intentionerna för dig även om du är lärd annorlunda.”

”Jag trodde alltid att jag kunde hålla saken hemlig. Fotboll var min flykt, mitt kall och min indentitet. Fotbollen dolde min hemlighet, den gav mig mer lycka än jag kunde föreställa, jag kommer alltid att vara tacksam till min karriär. Jag kommer att komma ihåg Peking, MLS, men framför allt, mina lagkamrater. Jag kommer aldrig att glömma vännerna jag har träffat under resan och vännerna som har stöttat mig när de fick reda på min hemlighet.”

”Nu är det dags för mig att kliva av. Det är dags att hitta mig själv utanför fotbollen. Klockan är 01:00 i London när jag skriver detta och jag kan inte vara lyckligare över mitt beslut. Livet är fullt av underbara saker. Jag insåg att jag bara kan njuta när jag är ärlig. Ärlighet är en bitch men det gör livet så lätt och enkelt. Min hemlighet är borta, jag är en fri man, jag kan gå vidare så som min skapare vill att jag ska göra”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply