Everton hänger med i toppstriden

Rene Meulensteens första bortamatch som manager för Fulham slutade med en tung förlust borta mot Everton på Goodison Park. London-klubben, som bröt en sex matcher lång förlustsvit genom att besegra Aston Villa förra veckan, förlorade till slut med 4-1.

Leon Osman gav hemmalaget ledningen efter 18 minuter efter en fin passningskombination av Everton-spelarna. Maarten Stekelenburg i gästernas mål tvingades sedan till flera högklassiga räddningar innan halvtidsvilan för att hålla sitt Fulham kvar i matchen.

I andra halvlek tappade Everton sitt tempo och svenske Alexander Kacaniklic fick en gyllene kvitteringschans när Tim Howard släppte en retur rakt ut framför mål på Steve Sidwells långskott. Kacaniklic fick öppet mål från sex meter men lyckades ändå skjuta över ribban.

I den 67:e minuten revanscherade sig Kacaniklic genom att ordna en straff för Fulham sedan han blivit fälld av Gareth Barry i straffområdet. Dimitar Berbatov klev fram, väntade kyligt ut Howard och rullade in bollen i det vänstra hörnet.

Ett snyggt samspel mellan Steven Pienaar och Romelu Lukaku nere på vänsterkanten ledde till att Stekelenburg bara kunde styra bort den förstnämndes låga inlägg till Seasmus Coleman, som fick öppet mål och enkelt rullade in 2-1 efter 73 minuter.

Gareth Barry nickade in 3-1 från två meter sedan Fulham misslyckats med att rensa en hörna i den 84:e minuten innan Kevin Mirallas, som blev inbytt mot skadade Barcelona-lånet Gerard Deulofeu, vandrade in från vänster och avlossade ett skott som Stekelenburg missbedömde grovt och fick se passera honom till 4-1 på tilläggstid.

Segern tog Everton upp på fjärdeplatsen i tabellen medan Fulham är fast förankrat i bottenstriden efter ännu en förlust.