Silly Season: ”Idiotiskt att dumpa Lampard”

bet365

Först och främst skulle jag vilja be om ursäkt för mina missade omgångssummeringar. Jag har likt alla andra haft fullt upp med julfirandet, vilket gjort det svårt för mig att få upp ständiga uppdateringar. Jag kommer dock ta nya tag under 2013 och startar direkt upp med ett färskt inlägg kring de senaste övergångarna och de hetaste ryktena i Premier League.

Under januari månad kommer jag att guida er igenom hela det brittiska transferfönstret och framförallt kring de största övergångarna, ryktena och även de hetaste händelserna i Premier League. Här kommer mitt första blogginlägg signerat detta tema, där jag valt att dimpa ner på några av de mest aktuella spelarna på den brittiska marknaden.

*****

Klara övergångar

Daniel Sturridge har sedan Villas Boas flytt fått ont om speltid i Chelsea. Missnöjet har växt med tiden som gått, vilket i sin tur gjort att engelsmannens nämnts allt oftare tillsammans med andra klubbar. Redan i somras ryktades det om att en övergång till Liverpool var aktuell, vilken fick vänta till början av januari.

Jag tror personligen att Sturridge kan bidra med både fart som kreativitet i Liverpools offensiv. Rodgers föredrar ungt material och speciellt spelare som kan användas både centralt som på en kant. Sturridge är däremot ingen Falcao och för den delen heller ingen van Persie. Jag anser att Liverpool-fansen ska ta värvningen med en nypa salt, och förhoppningsvis får de ut ett antal mål av talangen. Låt Sturridge avgöra sitt eget öde och framtid!

Rykten

Joe Cole är en hårsmån från en övergång till West Ham United och lär med all säkerhet skriva på för moderklubben inom de närmaste dagarna. Cole har inte varit sig lik sedan ankomsten till Liverpool, och med endast ett par bra matcher i den röda tröjan är en övergång den smartaste lösningen.

Liverpool blir även av med en av lagets högst avlönade spelare, vilket på många sätt varit orättvist sett till Coles prestationer. En övergång mellan Liverpool och West Ham känns på så sätt som det mest optimala, då det passar båda parter bra.  Jag måste säga att jag är glad för Coles skull som tillslut får avsluta sin framgångsrika karriär där den började, i West Ham United.

Demba Ba är kanske den fotbollsspelare i Premier League som varit på flest lags önskelistor under vinterns gång. Senegalesen är inte bäst i Premier League, men helt klart den billigaste av de bästa. Med en utköpsklausul på låga sju miljoner pund har Ba rört om rejält på den brittiska marknaden.

Chelsea har sedan en tid tillbaka lagt sig i kampen kring Ba. London-laget är i behov av ytterligare en forward av absolut världsklass, då de har i målsättning att ta upp kampen med Manchester-lagen kring ligatiteln. Övergången är dock ännu inte helt klar, men väntas likt Cole-affären bli klar inom de närmaste dagarna.

Jag tror personligen att Ba skulle tillföra en hel del i Chelsea. 27-åringen har imponerat under sin tid i Newcastle och är en forward av typen targetplayers. Chelsea har tidigare använt sig av targetplayers likt Drogba och Lukaku, vilket på många sätt fungerat utmärkt. Ba lär i vilket fall öka konkurrensen med Torres i anfallet, något som aldrig är fel!

Mario Balotelli är inte som någon annan. Han gör heller inte som någon annan, utan går ständigt sin egen väg. I somras ledde han Italien till en EM-final, då han tillsammans med Pirlo och tränare Prandelli utförde något sällan skådat. Den här säsongen har han dock inte varit sig lik. Skandalerna har tagit över helt, och en blek höst är vad Balotelli och hans intressenter kan se tillbaka på.

Balotelli har trots sitt temperament en hel del intressenter. Milan, Juventus, Inter och Paris Saint Germain har alla kopplats samman med Balotelli. Närmast i dagsläget är nog dock PSG med Zlatan Ibrahimovic i spetsen. Det känns på många sätt som en väldigt osannolik övergång, men samtidigt tror jag inte att de italienska klubbarna har pengar att lösa ut honom från City. Jag måste också erkänna att det vattnas i munnen av åtanken på ett anfall med Zlatan och Balotelli!

Frank Lampard kommer inte att få sitt kontrakt förnyat med Chelsea och tvingas därmed bort från favoritklubben. Jag anser personligen att det är extremt dåligt av ledningen. Lampard är i mina ögon en levande legend och framförallt i Chelsea som behöver spelare med hjärta. Missförstå mig inte. Det finns säkerligen spelare i Chelsea som har hjärta för klubben, men inte på samma sätt som Lampard.

Lampard har tillsammans med John Terry varit grunden för Abramovitj bygge, då de representerat Chelsea säsong ut och säsong in. Ständigt har de spelat och plockat viktiga poäng till Chelseas fördel. Lampard har dessutom levererat poäng i klubbens senaste ligamatcher, vilket visar prov på hans fina form och att han än tillhör de allra bästa.

Lampard har tidigare nämnt att han gärna skulle vilja spela i en klubb med höga ambitioner och i en klubb som har möjlighet att vinna de allra största titlarna. Självklart vore det kul för Lampard att spela i en världsklubb, då det är på den nivån han hör hemma. Samtidigt är jag lite kluven. Kanske vore det bäst för honom att avsluta karriären i USA och MLS. Jag överlåter helt enkelt valet till Lampard. Välj ett ställe och en klubb som du trivs i, och gör det till ett fint avslut!

*****

Fortsättning följer med fem nya spelare, och kanske ett par nya övergångar… 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply