Pearsons omgångssummering – del 16

Omgångens höjdpunkt

Omgångens höjdpunkt var i särklass Manchester-derbyt på Etihad Stadium. Manchester City var det spelförande laget, men var trots det inte målfarligast. Manchester United kontrade friskt och var i halvtid uppe i en 2-0-ledning. Bortalaget tappade dock till likaläge, men avgjorde till slut genom Arsenal-förvärvet Robin van Persie.

Omgångens snedsteg                                          

Den här veckan tilldelar jag inte ”Omgångens snedsteg” till en spelare som gjort något ful, utan istället till en spelare vars pinsamma insats fått mig att tända till. Samir Nasri var en av tre man i Manchester Citys mur. En mur som skulle hjälpa och skydda Joe Harts mål mot Robin van Persies frispark.

Nasri vågade dock inte stå upp mot van Persies skott och klev åt sidan. Fransmannen tog skydd mot den något längre Edin Dzeko och valde istället att ställa lagkamraten Hart med att styra in bollen i egen bur. Extremt dåligt gjort av Nasri, då jag anser att man ska stå upp för sitt lag.

Omgångens funderare

Fernando Torres gjorde återigen två mål och kan på nytt ha hittat tillbaka till den gamla ”Liverpool-formen”. Spanjoren har blixtrat till tidigare, och kanske är det endast en ljus punkt. Jag tror dock att Torres är på väg tillbaka. Benitez har lagt spelet mer runt Torres än tidigare, vilket hjälpt honom tillbaka. Intressant att se hur det här fortlöper!

Omgångens elva

Krul; Zabaleta, Ferdinand, Nastasic, Johnson; McCarthy, Wilshere, Snodgrass; Fernando Torres, Rooney, Tevez.

Omgångens spelare

Wayne Rooney utses för första gången i sitt unga liv till “Omgångens spelare” på min blogg. Rooney har säkerligen förtjänat utmärkelsen tidigare, men det är först nu som jag lade märke till engelsmannens elegans, flärd, hjärta och spelstil. Rooney stod tillsammans med Ferdinand upp för Manchester United och bidrog förutom sina två mål med vilja, styrka och passningsspel. Imponerande att han forsätter prestera som bäst när det gäller som mest.                      

 

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply