Hazard: ”Om jag lämnar Chelsea blir det efter vi vunnit ligan”

Hazard: "Om jag lämnar Chelsea blir det efter vi vunnit ligan"

Belgaren har återvänt till matchform

Förra säsongen var Chelseas Eden Hazard mycket kritiserad för sina insatser för Londonlaget och bidrog inte mycket till det engelska laget, som slutade på en tionde plats i Premier League, men har nu återvänt till sin forna glans och säger att han inte kommer att lämna Chelsea förräns dem har vunnit ligan.

Förra Premier League-säsongen var inte den bästa för det blåa Londonlaget Chelsea FC, som sparkade sin tränare José Mourinho och sedan fick ersätta honom med interimtränaren Guus Hiddink. Hiddink gjorde ett bra jobb men ändå tvingades lämna posten som huvudtränare i slutet av säsongen, efter att ha fört ett trött Chelsea mot en tiondeplats, efter att ha legat nere på nedflyttningsplats. Men efter att de gjort klart med den före detta tränaren för det italienska landslaget, Antonio Conte, har de långsamt kommit tillbaka i kurs och för närvarande ligger klubben på en tredjeplats i Premier League. En av spelarna som har återvänt från en usel matchform och gjort ett stort intryck är yttern Eden Hazard.

Belgaren var under förra säsongen inte igenkännbar och presterade väldigt svagt. Men nu har han återvänt och är återigen på målprotokollet jämt och ständigt. För den engelska tidningen The Guardian berättar Hazard om hur Conte har förändrat laget och att han inte är beredd att lämna Londonklubben än.

-I mars pratade jag (med Conte) om den jobbiga säsongen som jag hade haft fram tills dess, och vad han förväntade sig av mig det kommande året. Jag hade inte gjort många mål, men han såg mig som en målgörare. Han pratade med mig om sitt föredragna system, 3-4-3 eller till och med två stycken på anfallet, sade Hazard till The Guardian.

– Hans passion för och entusiasm för jobbet var uppenbara. Jag gjorde det klart att jag inte hade några intentioner att lämna efter ett dåligt år. Jag ville inte lämna det så. Om jag någonsin lämnar kommer det att vara efter att vi har vunnit ligatiteln. Du måste lämna på topp så folk kommer ihåg dig av rätt anledningar, avslutade Hazard.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply