Dubbla Zlatan-assist bäddade för seger

Det var verkligen botten mot toppen som stegade ut på Stade Francois Cotys gräsmatta. Tabelljumbon Ajaccio tog emot serieledande PSG i 2014 års första ligamatch för de båda.

Matchen fick en chocköppning när hemmalagets Eduardo satte 1-0 redan efter sex minuters spel. Målet tillkom efter att PSG:s hemmalag blivit bortspelade av hemmalaget. Ett inspel från höger som skarvades vidare av Benjamin Andre friställde brassen helt som bara kunde sätta bredsida till för att sätta ledningsmålet.

Serieledarna var sedan ytterst nära att kvittera Ajaccios ledning. Ezequiel Lavezzi fick ett bra skottläge inne i straffområdet men Guillermo Ochoa fotparerade ut bollen.

Efter knappa halvtimmen spelad var PSG återigen nära att kvittera. Zlatan Ibrahimovic stegade fram på en frispark en bit utanför straffområdet. Ibra dundrade igenom muren men bollen tog stenhårt i Ochoas högra stolpe.

Till slut skulle bortalagets press ge utdelning. Med knappa fem minuter kvar av den första halvleken sprang sig Zlatan fri och spelade osjälviskt in bollen i mitten där Lavezzi enkelt kunde sätta kvitteringsmålet.

1-1 stod sig sedan halvleken ut.

Efter 20 minuter in i den andra halvleken var Eduardo nära att bli tvåmålsskytt men PSG-målvakten Salvatore Sirigu frejdade sitt mål den gången.

Bortalaget skulle med dryga kvarten kvar sätta det så viktiga 2-1-målet. Inbytte Javier Pastore slog ett fint inlägg som Zlatan nickade ner åt anfallskollegan Edinson Cavani men uruguayanen nådde aldrig bollen. Istället dök mittfältaren Blaise Matuidi upp som gubben i lådan och slängnickade in ledningsmålet.

Paul Bastien Lasne var sedan någon meter ifrån att rädda en poäng åt tabelljumbon men nicken var inte tillräckligt välriktad.

Matchen slutade 2-1 till PSG som därmed gör ett litet ryck i Ligue 1.