Drömmål av Rantie – men HBK kom tillbaka

Det var dags för nya premiärer i Allsvenskan på möndagen, där det på Swedbank stadion väntade ett mycekt intressant möte mellan titelkandidaten Malmö FF och gästande nykomlingen Halmstad BK. Och trots att det började bra för hemmalaget, blev det mycket överraskande ett poängtapp redan i den första omgången.

För efter en mållös första halvlek såg det ut som att Malmö skulle ta sina tre premiärpoäng när Tokelo Rantie klev in i handlingen. Med ett utsökt solonummer mot två försvarare, kunde anfallaren sticka mellan och skicka upp bollen i nättaket bakom Halmstads målvakt Stojan Lukic, inför omkring 20.000 åskådare.

Men glädjen byttes snabbt ut mot ren förtvivlan när kvitteringen kom enbart minuter senare. Bollen kom på djupet till den isländske målkungen Gudjon Baldvinsson, som inte gjorde bort sig och rullade in 1-1 förbi den chanslösa Johan Dahlin i hemmamålet.

Malmö FF tryckte på för att få till ett segermål, men gästerna höll undan och fick med sig en blytung poäng redan i premiären. Samtidigt fick Malmö inte den starten man hoppats på, där man samtidigt fick se Rantie lämna matchen på bår med timmen spelad av matchen.