Dortmunds sköna revansch – slog Bayern i supercupfinalen

Redan efter sex minuter satte Marco Reus 1-0 efter en målvaktstavla av Bayerns Starke.

Det resultatet stod sig ända fram till dess att en timme av matchen var spelad. Då hände det väldigt mycket under en kort stund. Först kvitterade Bayern genom Arjen Robben, som avgjorde Champions League-finalen, med huvudet på Philip Lahms mycket fina inlägg, men bara ett par minuter senare återtog Dortmund ledningen.

Det var Daniel Van buyten som snöpligt skickade in bollen i eget nät. I det efterföljande anfallet ordnade Ilkay Gündogan 3-1 av bara farten genom att skruva in bollen mycket vackert vid bortre stolpen.

En stund senare gav Arjen Robben Bayern nytt hopp med ännu ett mål, och Thomas Müller var ytterst nära att kvittera när han träffade ribban. Men till sist satte Marco Reus spiken i kistan och fastställde slutresultatet till 4-2 efter ett mycket fint mål.

Bayern Münchens nye tränare Pep Guardiola förlorar alltså första tävlingsmatchen i Tyskland, och Jürgen Klopp fick fira på sitt karaktäristiska sätt när hans Dortmund fick lyfta ännu en pokal under hans ledning.