Dortmund avslutade med stil mot City

Både Dortmund och City vilade en del spelare. Jürgen Klopp berättade att han ville få med så många spelare som möjligt i Champions League-spelet. Mancini i sin tur har ett viktigt toppmöte mot United i helgen. Detta färgades av en del på första halvleken då inget av lagen hade någon direkt spets. Marco Reus visade mycket självförtroende med bollen vid fötterna och fick på ett farligt avslut. Carlos Tevez var spelaren som gjorde sig hörd i bortalaget med mycket vilja i kroppen. Bortsett från detta så var det mest halvchanser i första halvleken.

Andra halvlek inleddes mycket intensivt. Dzeko hade snabbt en farlig nick. Dortmund hade 2 riktigt bra skott som likväl kunde resulterat i mål. Tyskarna var det lite starkare laget och fick utdelning tack vare det. Inbytte Jakub Błaszczykowski slår ett fantastiskt fint inlägg som Schieber stöter in på bottre. 1-0 i den 57.e matchminuten.

Efter detta är matchen rätt jämn. Mycket halvchanser skapades. När sedan Lewandowski blev inbytt i den 77.e kom ännu en dimension in i Dortmunds spel. Han skapade 2 farliga chanser på egen hand. Tyskarna var därmed närmare 2-0 än City 1-1. Men mer än så hände inte.