Di Natale tvåmålsskytt i ny Udinese-seger

Ett Europa League-jagande Udinese skulle idag, denna tidiga söndagsförmiddag, få öppna dagens Serie A-kalas med att sig an gästande Sampdoria, hemma på Stadio Friuli.
Matchens utgång var praktiskt taget redan skriven i sten; ett formstarkt Udinese hemma mot ett Sampdoria som inte har plockat hem en seger i ligan sedan den tredje mars, då man segrade hemma mot Parma med 1-0.

Matchen inleddes som förväntat med hög press från hemmalagets sida. Långdragna anfall med effektiva passningar präglade Udineses första halvlek och den strama trebackslinje som Sampdoria valt att ställa upp med för dagen var bara en tidfråga ifrån att brista. Att det sedan blev just Antonio Di Natale som fixade fram målet blev heller ingen större chock. Via en läcker, vass passning från lagkamraten Maurizio Domizzi, var det bara för den 35-årige skyttekungen att vända om och klippa till för att ge sitt Udinese ledningen i matchen. Och vid detta skede av matchen så syntes det verkligen hur mycket Blucerchiati saknade sin store mittbacksklippa Daniele Gastaldello.

Men som en blixt från klarblå himmel kom svaret från gästerna, bara fem minuter senare. Framspelad av den blyge Mauro Icardi, lyckades Sampdoriafansens favoritbrasse, Eder, dunka in kvitteringen för bortalaget. Man var nu tillbaka in i matchen och med halvtidsvilan kommandes kändes det resultatet lugnande för de blåklädda.

Detta resultat skulle dock inte bil långdraget, utan blått sju minuter in i den andra halvleken var det dags igen för Di Natale att näta. Från en läcker, chippande framspelning av mittbacken Danilo, såg ”Totò” till att sätta sin tjugonde kasse för säsongen, över huvudet på en oförberedd Sergio Romero, och vid det här laget av matchen kändes en utjämning långt bort för Sampdorias del.

I matchens slutskede såg Blucerchiati till att öka pressen offensivt och man såg bland annat till att byta av Andrea Poli, för att få in Maxi Lopez på topp i en betydligt mer offensiv 3-4-3-uppställning. Men den förväntade effekten blev motsatt och istället fick man se Muriel peta in Udineses trea, efter ett pinsamt hjärnsläpp av Sampdoria-keepern Sergio Romero.

Matchen slutade alltså 3-1 till Udinese, som fortsätter att jaga en plats i Europa League. Medan Sampdoria får hoppas på förluster från den lokala rivalen Genoa hemma mot Pescara, och för Palermo borta mot Juventus, för att inte halka ned för långt i bottenstriden.