Delad poäng på Goodison Park

Everton och Arsenal är två lag som blandat och gett under årets gång. De krigar båda på övre halvan av tabellen och om den åtråvärda fjärdeplatsen, som ger Champions League-kval. Kvällens match var på så sätt en viktig sådan, då varje poäng är viktig i jakten på topplaceringen.

Arsenal började matchen bäst och chockade hemmalaget i matchens andra minut. Walcott tråcklade sig igenom på mittplan för att sedan vara inblandad i en överlapp med Ramsey och lade vackert in bollen i mål via en försvarande Everton-back. Arsenal fick dock inte ett lyft av det tidiga målet, utan släppte istället in Everton i matchen.

De blåa kom starkt och med Fellaini i spetsen. Everton radade upp läge på läge och i den 27:e minuten kom kvitteringen från belgen Marouane Fellaini. Målet var ett vackert sådant och kom efter skott utanför straffområdet. Den första halvleken slutade allt jämnt 1-1

Everton fortsatte inledningsvis att styra matchen offensivt och skapade på nytt en hel del farliga lägen. Arsenal tog sig dock in i matchen och var vid flera tillfällen nära att avgöra genom centern Olivier Giroud. Den andra halvleken slutade trots en handfull farliga matchen och hawaii-fotboll mållös.

Everton och Arsenal går trots de tappade poängen ut från Goodison Park med läpparna uppåt. De tar med sig en väl utförd match och en poäng till helgens ligamatcher.