Bendtner kan missa Sverige-matchen

Sverige kan slippa Nicklas Bendtner i playoffet

På lördag tar Sverige emot Danmark på Friends Arena i det avgörande EM-playoffet, det handlar om ett dubbelmöte och vinnaren går till EM i Frankrike 2016. Danmarks superstjärna Nicklas Bendtner kan komma att missa första matchen.

Rivaliteten mellan Sverige och Danmark har existerat i hundratals år. Det har varit om allt mellan krig, land och sport som länderna tävlat i. Därför kommer mötet mellan länderna gälla extra mycket i playoff-spelet till nästa sommarens EM-slutspel i Frankrike. Sverige möter Danmark den 14 och 17 november och Kanal5 visar matcherna på TV.

Mycket i det danska lägret handlar om Nicklas Bendtner och Christian Eriksen. Superstjärnorna är duon som Sverige bör hålla ett extra öga på eftersom de kan avgöra matchen om de får tillräckligt med utrymme. Men nu kan faktiskt Bendtner missa dubbelmötets första match. Anfallaren har ont i magen och kommer undersökas närmre inom kort.

Deltog i träningen – ändå frågetecken

När det danska laget hade sin träning öppen för media de första 15 minuterna under onsdagen så deltog Bendtner. Enligt uppgifter till TV2 Sport ska han dessutom ha varit med resten av träningen, men med något lägre intensitet än lagkamraterna.

Morten Olsen, Danmarks förbundskapten, är optimistisk till Bendtners medverkan även om han har ont i magen.
– Han har magont och så vidare. Det är den årstiden när vi andra blir lite förkylda. Det ska vi självklart ta hänsyn till. Det handlar om att spelarna är friska tills på lördag.

Bendtner själv säger följande till nyhetsbyrån Ritzau:
– Jag är småsjuk, men det går nog.

bet365
bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply